Βελτιώστε τις γνώσεις σας χωρίς χρήματα, με τη βοήθεια ενός MOOC

All about MOOCs!Θέλετε να αποκτήσετε / βελτιώσετε τις γνώσεις σας σε κάποιο αντικείμενο, αλλά δεν έχετε...το χρόνο και τα χρήματα; Μην ανησυχείτε τα MOOC είναι εδώ για να σας βοηθήσουν! Πρόκειται, ουσιαστικά, για δωρεάν διαδικτυακές τάξεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, από διάφορες χώρες, που προσφέρουν περίπου ότι θα προσέφερε μια παραδοσιακή τάξη.

Η διαφορά των MOOC με τα e–learning προγράμματα είναι κυρίως η ευκολία στις ώρες παρακολούθησης (καθαρά επιλογή σας), καθώς και το κόστος (πολλά e-learning έχουν ιδιαίτερο κόστος). Σε κάθε μάθημα υπάρχουν οι υπεύθυνοι (συνήθως καθηγητές πανεπιστημίων ή επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών) που διαλέγουν την ύλη των μαθημάτων, τον τρόπο διδασκαλίας και διεξαγωγής του course και τον τρόπο εξέτασης. Πέρα από την παροχή σημειώσεων και πληροφοριών, ανατίθενται εργασίες ή και projects έτσι ώστε να προσεγγίσουν πιο πολύ τον συμμετέχοντα.

Λέξεις-κλειδιά:Coursera internet Massive Open Online Courses MOOC εκπαίδευση μάθηση πανεπιστήμιο τεχνολογία
Δείτε περισσότερα...

Η επιστήμη του sex: πώς επηρεάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος;

Η Δρ. Lucy L. Brown από την Ιατρική σχολή του κολλεγίου Albert Einstein και η Δρ. Helen E. Fisher, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers University στο New Jersey, μελετούν πώς διαφέρει η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου στα συναισθήματα της αγάπης και του πάθους. Χρησιμοποιώντας την εξέταση της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (functional magnetic resonance imaging - fMRI), οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν τη δραστηριότητα σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου και να την αντιστοιχίσουν με βάση τα συναισθήματα που ανέφεραν τα ίδια τα άτομα που εξετάζονταν. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η ενεργοποίηση όταν το άτομο αγαπά είναι περισσότερο έντονη από αυτή στο σεξ, ενώ το δεξιό μέρος του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για τα ρομαντικά αισθήματα.

Δείτε το βίντεο
Όλα τα βίντεο

Η ύπουλη απειλή της φωτορρύπανσης

Ο ουρανός μιας μεγαλούπολης δεν είναι ποτέ σκοτεινόςΜιλώντας για ρύπανση, έχουμε συνηθίσει να εξετάζουμε την ποιότητα του νερού που πίνουμε, του εδάφους στο οποίο καλλιεργούμε την τροφή ή του αέρα που αναπνέουμε, ειδικά στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Όσοι ζούμε στα αστικά κέντρα όμως, βιώνουμε τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας σε μια μορφή ρύπανσης ιδιαίτερα ύπουλη, αφού δε …μυρίζει και δεν έχει χρώμα και η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την πνευματική μας διαύγεια, ακόμα και την ποιότητα του βραδινού μας ύπνου.

Λέξεις-κλειδιά:βιολογία κιρκάδιος ρυθμός κλιματική αλλαγή μελατονίνη περιβάλλον τεχνητές πηγές φωτός ύπνος φωτισμός φωτορύπανση
Δείτε περισσότερα...