Η Καινοτομία στην Ελλάδα

Πριν από αρκετό καιρό (πολύ πριν την κρίση), σε μία αίθουσα των Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ που είχα εξέταση ενός Διπλωματικού μου φοιτητή (αρκετά ταλαντούχου ο οποίος ήδη παράγει καινοτομία για μία κορυφαία start-up ονόματι Intelen :-), έκανα την εξής ερώτηση στο ακροατήριο (γεμάτο από φοιτητές στο Πτυχίο): "Ποιοί από εσάς θα συνεχίσουν για Διδακτορικές σπουδές?" και με έκπληξη (ευχάριστη αρχικά) είδα σχεδόν το 85% της τάξης να σηκώνει το χέρι του...!! Μπράβο λέω..."και γιατί θέλετε να κάνετε Διδακτορικό ?" συνέχισα... "για να μπείτε στην Έρευνα ?, για να πάτε για Ακαδημαική καριέρα ? ή για να ασχολειθείτε με εφηρμοσμένη έρευνα, νέα προιόντα, υπηρεσίες κλπ?" και έλαβα την εξής αποστομοτική απάντση:"για να μπούμε πιο εύκολα στο Δημόσιο με παραπάνω μόρια..."

Λέξεις-κλειδιά:audit scheme Innovation pitch Start-ups
Δείτε περισσότερα...

Ex Smoker Day 2013: ο κορυφαίος DJ Bob Sinclar μιλά για τα ωφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης σταδιοδρομίας του, ο κορυφαίος Γάλλος DJ Bob Sinclar κουβαλά στη νυχτερινή ζωή μια εικόνα υγείας και σωματικής άσκησης. Για τον εορτασμό της Ημέρας του Πρώην Καπνιστή (Ex Smoker Day - 26 Σεπτεμβρίου), ο Sinclar μιλά για όλα τα ωφέλη του να γίνεις πρώην καπνιστής, όπως την περισσότερη ελευθερία, καλύτερη υγεία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά και τα περισσότερα χρήματα. Δείτε την πλήρη συνέντευξη του Sinclar, αλλά και της πρωταθλήτριας του τένις Victoria Azarenka στο http://www.exsmokers.eu, αλλά και στο hashtag #exsmokers στο twitter.

Δείτε το βίντεο
Όλα τα βίντεο

Η Θεωρία του Ενοποιημένου Πεδίου και η Πληροφορική...

Ο πατέρας της γενικής θεωρίας της ΣχετικότηταςΗ έννοια της Ενοποίησης, την οποία ο μεγάλος Αλβέρτος είχε συλλάβει από το 1905, έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια για να υιοθετηθεί από την επιστήμη της Πληροφορικής... Πώς; Στις μέρες μας, η έννοια της πληροφορίας γίνεται όλο και πιο σημαντική αλλά και συνάμα πολύπλοκη και κατανεμημένη. Υπάρχει λοιπόν μία συντονισμένη προσπάθεια σε όλους τους τομείς (Έρευνα, Αγορά, κλπ) για μία Ενοποίηση των Λειτουργιών, Υπηρεσιών και της Πληροφορίας. Σκοπός είναι η ενοποίηση των γνωστών IT Islands, δηλαδή απομονωμένων συστημάτων Πληροφορικής/Προτύπων τα οποία είναι αποτέλεσμα μεμονωμένων και μη συντονισμένων προσπαθειών για ανάπτυξη προτύπων και συστημάτων από διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Λέξεις-κλειδιά:Einstein Γνώση Θεωρία Ενοποίησης κβαντομηχανική πληροφορική Συμπερασμός φυσική
Δείτε περισσότερα...