Εκδήλωση του Hub Science με θέμα: The Mathematics of Juggling - Τα μαθηματικά των ζογκλέρΠού;
The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός

Πότε;
12/03/2015 - 20:00

Τι τρέχει;

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην έβδομη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το British Council, η διάλεξη του μαθηματικού και ζογκλέρ Colin Wright με τίτλο «The Mathematics of Juggling», («Τα μαθηματικά των ζογκλέρ»). Με τη χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης - Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση».

The Mathematics of Juggling

Οι ζογκλέρ μάς συναρπάζουν εδώ και αιώνες.

- Τι συμβαίνει όμως όταν αποπειραθούμε να εξηγήσουμε τα μαθηματικά των ζογκλέρ;
- Ποια είναι τα μαθηματικά που αναδύονται μέσα από τα ταχυδακτυλουργικά κόπλα;

Ο Colin Wright απαντά με ζογκλερικά τρικ που φαινομενικά αψηφούν τη βαρύτητα. Ο πολυσχιδής μαθηματικός και εντυπωσιακός ζογκλέρ θα κρατήσει αρκετά αντικείμενα ταυτόχρονα στον αέρα και θα εξηγήσει τις πολύπλοκες γεωμετρικές δομές που προκύπτουν. Οι νόμοι της βαρύτητας και η μαθηματική ανάλυση ακυρώνονται μπροστά στα μάτια σας, έστω και για μια στιγμή! Στη διάλεξή του, ο ομιλητής-περφόρμερ θα παρουσιάσει το συναρπαστικό κόσμο των ταχυδακτυλουργικών κόλπων και θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους τα στοιχειώδη μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν και να καταδείξουν τη μαγεία των ζογκλέρ.

Colin Wright

Ο Colin Wright σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης (1982) και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (1990). Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του έμαθε να πετάει φωτιά με το στόμα, εξοικειώθηκε στην ισορροπία σε μονόκυκλο και φυσικά έγινε ζογκλέρ! Από τότε έχει εργασθεί ως ερευνητής μαθηματικός, προγραμματιστής αλλά και ως σχεδιαστής hardware. Παράλληλα δίνει διαλέξεις-παραστάσεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τις χαρές των μαθηματικών με ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Είσοδος ελεύθερη. Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά. Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας: ΒΗΜΑScience. Χορηγοί Επικοινωνίας: art&life, culturenow.gr, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, Galaxy 92 FM, openscience, protagon.gr, Science_Illustrated, QualityNet

Πληροφορίες: τηλ.: 210-3411009, 210-6395458 (Κα Ελένη Γραμματικοπούλου), email: info@thehubevents.gr, eleni.gramma@gmail.com, web: www.thehubevents.gr, facebook: http://www.facebook.com/events/945037028840504/