Ομιλία του Cafe Scientifique με θέμα: «Βιολογική Χημεία: νέα επιστήμη σε παρθένο χώρο».Πού;
Άστυ68, Κωσταντινουπόλεως 68 (μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3466896

Πότε;
16/12/2014 - 19:00

Τι τρέχει;

Ομιλία του Cafe Scientifique, με θέμα τη Βιολογική Χημεία και ομιλητή τον Ορέστη Τσόλα, Oμότιμο Kαθηγητή Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τέως διευθυντή του Βιοχημικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Σύμβουλο Καθηγητή, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είσοδος δωρεάν.

Λίγα λόγια για το θέμα: Η βιολογική χημεία είναι μια επιστήμη η οποία λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ χημείας και βιολογίας. Συμπεριλαμβάνει τα βασικά στοιχεία στα οποία στηρίζεται σε μοριακό επίπεδο η βιολογία και η ιατρική. Στα Ιωάννινα, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1977 και αναπτύχθηκε προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες της στον τοπικό πληθυσμό της Ηπείρου, ακρογωνιαίο λίθο στα Βαλκάνια. Με την ανάπτυξη της εμφανίσθηκαν και νέα στοιχεία χρήσιμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας χώρος όπου έβοσκαν πρόβατα, τώρα παρουσιάζει και μια βαρύνουσα επιστημονική πτυχή.

Ο Ορέστης Τσόλας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη όπου και δίδαξε ως επίκουρος καθηγητής. Εργάστηκε επίσης στο Roche Institute of Molecular Biology, του New Jersey πριν γυρίσει στην Ελλάδα όπου διετέλεσε καθηγητής Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής του Βιοχημικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Συνεργάζεται με το Τμήμα Παθολογικής Φυσιoλογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Σύμβουλος Καθηγητής.