Το πρώτο Hellenic Gam Jam έρχεται στο ΛαύριοΠηγή

Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας


Το πρώτο Hellenic Gam Jam θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του "Knowledge Fair", στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα δημιουργηθούν ομάδες ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία παιχνιδιών σε όλη την διάρκεια του event. Το θέμα των παιχνιδιών θα είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους που θα πάρουν μέρος.

Η συμμετοχή στο Game Jam θα είναι μια μικρή περιπέτεια αφού οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στο Λαύριο και να εργαστούν σκληρά για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι τους μέσα σε περίπου 3 ημέρες. Οι ομάδες θα εργαστούν σε κοινή αίθουσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο και θα φιλοξενηθούν για δύο βράδια στον χώρο του Τεχνολογικού πάρκου σε δωμάτια που θα υπάρχουν για όποιον developer έχει ανάγκη αλλά και χρόνο να κοιμηθεί.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και στους δημοσιογράφους όλο το 24ώρο. Το Game Jam ξεκινάει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά οι ομάδες θα παρουσιάσουν το παιχνίδι τους και θα βραβευτούν από το κοινό και την επιτροπή. Μέρος στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει όποιος το επιθυμεί, σε ομάδα της επιλογής του ή και μόνος τους, συμμετέχοντας σε κάποια από τις ομάδες που θα δημιουργηθούν για αυτόν τον σκοπό το πρωί της πρώτης ημέρας.

Η εκδήλωση Knowledge Fair διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association – HGDA) και υποστηρίζεται από τα φοιτητικά σκέλη της ΙΕΕΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών.