Το Global Game Jam έρχεται σε τρεις Ελληνικές πόλειςΠηγή

Global Game Jam [Athens], openscience.gr


Το Global Game Jam (GGJ) είναι μια παγκόσμια διοργάνωση όπου για 48 ώρες Game Developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (jam sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια. Τα παιχνίδια αναπτύσσονται πάνω σε ένα κοινό θέμα που δίνεται από την οργανωτική επιτροπή. Οι developers σχηματίζουν ομάδες και ξεκινούν την ανάπτυξη περίπου στις 17:00 την Παρασκευή και παραδίδουν την Κυριακή την ίδια περίπου ώρα. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις έχουν αναδειχτεί παγκοσμίως πολλές καινοτόμες ιδέες και παιχνίδια που έχουν γίνει γνωστά στην indie game dev σκηνή.

Σκοπός του Global Game Jam είναι να φέρει τους game developers πιο κοντά και να διαδώσει το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον άμιλλας και υγιούς συναγωνισμού.

Global Game Jam [Athens]

Το Global Game Jam [Athens] είναι η τοπική διοργάνωση του GGJ στην Αθήνα. Οργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είναι ένα από τα εκατοντάδες που οργανώνονται παράλληλα ανά τον κόσμο. Κινούμενο στο πνεύμα του GGJ θα προσφέρει στους Έλληνες Game Developers την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί μιας παγκόσμιας διοργάνωσης.

Το CoLab Workspace είναι ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι game developers της Αθήνας και των περιχώρων για να πάρουν μέρος στην παγκόσμια διοργάνωση του GGJ. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι προσβάσιμο σχεδόν με κάθε μέσο. Ένας φιλόξενος συνεργατικός χώρος όπου κάθε μέρα developers κάθε ειδικότητας και στόχευσης συγκεντρώνονται για να εργαστούν και να αλληλεπιδράσουν.

Global Game Jam [Patras]

Η διοργάνωση της Πάτρας θα γίνει στο PSpace, το hackerspace της Πάτρας.

Global Game Jam [Thessaloniki]

Η διοργάνωση θα γίνει στο στο χώρο της βιβλιοθήκης Bissell του Αμερικάνικου Κολεγίου Θεσσαλονίκης, Β. Σεβενίδη 17, Πυλαία.

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Μπορείτε να συμμετέχετε στην διοργάνωση είτε σαν εθελοντής είτε σαν developer. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην σωστή ροή της διοργάνωσης και θα βοηθούν τους διοργανωτές στην επιτήρηση και υποστήριξη των developers. Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις game development αλλά καλή διάθεση και όρεξη παροχή βοήθειας σε θέματα άσχετα με το game development. Οι developers θα επικεντρωθούν στην δημιουργία του παιχνιδιού που θα σχεδιάσουν με την ομάδα τους και ιδανικά δεν θα τους αποσπάσει τίποτα την προσοχή από αυτό.