Έλληνες blogger 'ποστάρουν' στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΠηγή

nikosvasilakos.gr, ndigital.in.gr


1371
vote

Οι 50 Έλληνες μπλόγκερ στο Ευρωκοινοβούλιο ενημέρωσαν τους Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές για όλα όσα τους απασχολούν αλλά και το τι πιστεύουν σε σχέση με την ανωνυμία στο Internet και τα μπλογκ.

"Είμαστε ενεργοί πολίτες, λέμε τη γνώμη μας, αφιερώνουμε χρόνο στο διάλογο. Δεν είμαστε ανώνυμοι. Στα μπλογκ υπάρχει ψευδωνυμία, όχι ανωνυμία και ας μην ξεχνάμε ότι την 'Ελληνική Νομαρχία' την έγραψε ο Ανώνυμος ο Έλληνας. Η ανωνυμία στο Internet είναι δικαίωμα, το ίδιο ισχύει και στα μπλόγκ. Είναι δικαίωμα του κάθε μπλόγκερ να γράφει επώνυμα ή ανώνυμα".

"Μας προβληματίζει πολύ ο έλεγχος για τον οποίο ενδιαφέρονται τα θεσμικά όργανα", δήλωσε ο κ.Σ.Λαμπρινίδης, επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, "γι' αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα του χρήστη και του μπλόγκερ στην ανωνυμία, επειδή έτσι πιστεύουμε ότι προστατεύουμε την ελεύθερη έκφραση. Προστατεύουμε το δικαίωμα του καθενός να μην διώκεται, επειδή έγραψε την γνώμη του στο Internet".

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Μ.Ματσούκα έδωσε τα βασικά ερεθίσματα της συζήτησης θέτοντας ερωτήματα στους bloggers για την θέση τους σχετικά με την ανωνυμία στο διαδίκτυο και τον τρόπο έκφρασης μέσω του blogging.

Στη συνέχεια οι 50 bloggers παρακολούθησαν συζήτηση με τον κ.T.Bunyan (Statewatch Director), τον κ.B.Henrion, εκπρόσωπο του FFII (www.ffii.org), την κ.S.in't.Veld από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και την Επιτροπή ζητημάτων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον κ.P.Hustinx υπεύθυνο για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην Ε.Ε. και τον κ.M.Rottenberg από την EPIC (www.epic.org).

"Η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι ο νέος δημόσιος χώρος. Ήρθε να αντικαταστήσει τα πολιτικά-αθλητικά-φιλολογικά καφενεία. Είναι σημαντικό για την ελευθερία του ιντερνετικού λόγου να προστατευθεί, να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η ελληνική μπλογκόσφαιρα" δήλωσαν στους Έλληνες Ευρωβουλευτές οι 50 Έλληνες μπλόγκερ.

Τη δεύτερη ημέρα συναντήθηκαν με συνεργάτες του Έλληνα Επιτρόπου κ. Σ. Δήμα καθώς και εκπροσώπους της ομάδας εργασίας της κομισιόν για τα προσωπικά δεδομένα.

Δείτε το βίντεο: