Ιατροnet - Επιστήμη & Ζωή
  Ύλη για ανεξάρτητη κυκλοφορία www.iatronet.gr - Ειδήσεις - Νέα / Επιστήμη & Ζωή
  iatronet.gr - Το ελληνικό portal με θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς, φυσικής κατάστασης και καταλόγους νοσοκομείων, ιατρών, φαρμακείων, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών εταιριών.
  Ενημερώθηκε: 7 χρόνια 42 εβδομάδες πριν

  Ιατροnet - Επιστήμη & Ζωή

   Αν ζαλίζεστε όταν σηκώνεστε θα μπορούσατε να έχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας
   Αν ζαλίζεστε συχνά όταν σηκώνεστε, θα μπρούσατε να πάσχετε από ορθοστατική υπόταση, αναφέρει νέα έρευνα του Harvard Medical School στη Βοστόνη.
   Πρώτη η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, σε Ευρώπη και Ρωσία
   H Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, κατέχει την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, με ποσοστό 31%.
   Τα αρνητικά συναισθήματα οδηγούν περισσότερο τις γυναίκες σε κατάθλιψη
   Οι γυναίκες τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στα συναισθήματα, υποφέροντας περισσότερο από κατάθλιψη και άγχος σε σχέση με τους άντρες, αναφέρει νέα έρευνα.
   Αντιμετώπιση κατά των εθισμών: Προσοχή στο τσιγάρο
   Νέα έρευνα έδειξε ότι σε επίπεδο δημόσιας υγείας, η αγωγή για τον εθισμό σε ουσίες και αλκοόλ θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη χρήση καπνού καλύτερα από ότι σήμερα.
   ΠΟΥ: Ανησυχητικοί αριθμοί παχυσαρκίας, αλκοόλ και καπνίσματος στην Ευρώπη
   Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 59% του πληθυσμού της Ευρώπης είναι είτε παχύσαρκοι είτε υπέρβαροι.
   Οι νευρικές κινήσεις μπορεί να ωφελούν την υγεία
   Σε γυναίκες που κάθονταν για μεγάλο διάστημα αλλά έκαναν σε μέτριο ή μεγάλο βαθμό νευρικές κινήσεις, δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας ως αποτέλεσμα του καθισιού.
   Παράλυτος περπάτησε με τη βοήθεια συσκευής που ‘’διάβαζε τη σκέψη του’’
   Αμερικανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν διεπαφή εγκεφάλου- υπολογιστή, για να ξεπεράσουν τη βλάβη που είχε υποστεί άντρας ο οποίος ήταν παράλυτος 5 χρόνια.
   Kαρκίνος του προστάτη: Ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα
   Το 70% των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη, θα μπορούσε να σωθεί αν υποβαλλόταν σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η νόσος είχε διαγνωστεί έγκαιρα.
   Η υγεία των Ελλήνων: Σήμερα και αύριο
   Το πρόγραμμα ΥΔΡΙΑ σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε σύμφωνα με τις συστάσεις Ευρωπαϊκών κέντρων αναφοράς για τη διεξαγωγή μελετών υγείας και διατροφής.
   Δεν βλάπτουν όλα τα τρανς λιπαρά την καρδιά
   Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι χαμηλά επίπεδα τρανς λιπαρών οξέων μπορεί ενδεχομένως να μην είναι τόσο βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία όσο εκτιμάτο προηγουμένως.
   Γραπτά μηνύματα οδηγούν σε βελτίωση της υγείας καρδιοπαθών
   Η αποστολή απλών συμβουλών με γραπτά μηνύματα σε καρδιοπαθείς οδήγησε σε καλύτερη αρτηριακή πίεση και σε καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης και σωματικής δραστηριότητας.
   ''Έξυπνο'' ρομπότ συμμετέχει στην έρευνα για τον καρκίνο
   Στη μάχη κατά του καρκίνου, ‘’έξυπνο’’ ρομπότ σχεδιάζει και πραγματοποιεί πειράματα με πολλές ουσίες, ενώ εξάγει και συμπεράσματα από τα αποτελέσματα.
   Έρευνα: Ο καφές δεν αποτελεί κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή
   Ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι δεν ανακάλυψε ενδείξεις πως η υψηλή κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.
   Κατάθλιψη ή άπνοια ύπνου;
   Σε έρευνα φάνηκε ότι αποτελεσματική θεραπεία άπνοιας ύπνου οδήγησε σε ουσιαστική βελτίωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, περιλαμβανομένου του αυτοκτονικού ιδεασμού.
   Φρούτα και λαχανικά κρατούν μακριά τα περιττά κιλά
   Eρευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς η καθημερινή πρόσληψη φρούτων και μη αμυλούχων λαχανικών αυξάνεται, ο κίνδυνος μεγάλης αύξησης βάρους μειώνεται.