in.gr
  Ύλη για ανεξάρτητη κυκλοφορία
  Ενημερώθηκε: 7 χρόνια 42 εβδομάδες πριν

  in.gr

   Νεαρός άνδρας κατάφερε να ξαναπερπατήσει με τη «δύναμη της σκέψης»
   Τα πρώτα του βήματα μετά από πέντε χρόνια παραλυσίας κάτω άκρων κατάφερε να κάνει ένας 26χρονος άνδρας στις ΗΠΑ χάρη σε ειδική συσκευή που «διαβάζει» τη σκέψη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Ιρβάιν, ανέπτυξαν ένα ειδικό λογισμικό που δημιουργεί μια  διεπαφή (interface) μεταξύ εγκεφάλου και ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία μπορεί να υπερκεράσει τη βλάβη στη σπονδυλική στήλη, η οποία προκαλεί την παράλυση.
   Πρόσβαση στο Internet σε όλες τις πτήσεις της Lufthansa από το 2016
   Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2016, η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων. Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2010, η Lufthansa προσέφερε ευρυζωνική σύνδεση στις διηπειρωτικές πτήσεις της.
   Πρωτοποριακό τσιπ αποθηκεύει δεδομένα με φως
   Το πρώτο τσιπ μνήμης που αποθηκεύει μόνιμα τα δεδομένα με φως παρουσιάστηκε στη Γερμανία με την προοπτική να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη οπτικών υπολογιστών.
   Απομονώνοντας τη μυρωδιά του ανθρώπινου θανάτου
   Σε μια προσπάθεια που θυμίζει τον διεστραμμένο πρωταγωνιστή στο Άρωμα του Πατρίκ Ζισκίντ, οι εγκληματολόγοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να απομονώσουν την χαρακτηριστική οσμή των νεκρών, αυτή που μόνο τα σκυλιά γνωρίζουν. Ένα μακάβριο πείραμα πλησιάζει τώρα ένα βήμα πιο κοντά.
   Μοναδικό βίντεο εξωπλανήτη να γυροφέρνει το άστρο του
   Από τους εκατοντάδες εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, ελάχιστοι έχουν γίνει άμεσα ορατοί. Ο μακρινός πλανήτης «β Pic β» διαφέρει, αφού έδωσε την ευκαιρία στους αστρονόμους να παρακολουθήσουν την περιφορά γύρω από το μητρικό του άστρου.
   Κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από το δικό του σύννεφο μικροβίων
   Εκτός από το φυσικό ή το τεχνητό άρωμά του, κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από κάτι ακόμη: το δικό του προσωπικό και διακριτό σύννεφο μικροβίων. Και βέβαια αν περνά κανείς μέσα από το νέφος, αυτό θα «βρέχει» ξένα βακτήρια πάνω στο δέρμα του και μέσα στους πνεύμονές του.
   Και το όνομα αυτού, PlayStation VR
   Μπορεί να άλλαξε ονομασία και από Project Morpheus να λέγεται πλέον PlayStation VR ή PSVR εν συντομία, αλλά κατά τα άλλα όπως όλα δείχνουν το «σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας της Sony ετοιμάζεται να κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην αγορά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
   Ηχητικό: Τελικά η καμηλοπάρδαλη δεν είναι μουγγή
   Για πολύ καιρό οι ζωολόγοι πίστευαν ότι η καμηλοπάρδαλη δεν μπορεί να φυσήξει αρκετά δυνατά στον μακρύ λαιμό της για να παράγει ήχους. Τώρα, όμως, διεθνής ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι ηχογράφησε καμηλοπαρδάλεις να μουρμουρίζουν στο όριο της ανθρώπινης ακοής.
   «Βρέθηκε» πώς λειτουργεί η βιολογική μαγνητική πυξίδα
   Ερευνητής στην Κίνα δηλώνει πως του αξίζει βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη μιας πρωτεΐνης που φέρεται να επιτρέπει σε πολλά ζώα να αντιλαμβάνονται το γήινο μαγνητικό πεδίο. Όμως κάποιοι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις, ενώ ένας άλλος κινέζος επιστήμονας υποστηρίζει ότι η πατρότητα της ανακάλυψης είναι δική του.
   Βίντεο: Drone κατασκευάζουν αυτοσχέδια γέφυρα
   Πώς θα περάσουν οι πεζοναύτες στην αντίπερα όχθη του ποταμού; Θα μπορούσαν να απελευθερώνουν drone που κατασκευάζουν πρόχειρες κρεμαστές γέφυρες μέσα σε λίγα λεπτά.
   Το πληρέστερο δέντρο της ζωής δείχνει τη συγγένειά μας με τα πρωτόζωα
   Πόσο στενοί συγγενείς είναι ένας χιμπατζής και ένα ραδίκι; Ένας καρχαρίας και ένας ιπποπόταμος; Ένας άνθρωπος και μια αμοιβάδα; Οι απαντήσεις είναι εμφανείς στο Ανοιχτό Δέντρο της Ζωής, το πληρέστερο γενεαλογικό δέντρο της ζωής από την εμφάνισή της στη Γη.
   «Ζημιά 43 τρισ. δολαρίων» αν ξεπαγώσουν τα εδάφη της Αρκτικής
   Η απελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα κατεψυγμένα εδάφη της Αρκτικής ξεπαγώνουν θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία 43 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τα τέλη του επόμενου αιώνα, υπολογίζει νέα μελέτη. Και το ποσό αυτό θα ερχόταν να προστεθεί στη ζημιά των 326 τρισ. δολαρίων που αναμένει ο ΟΗΕ αν δεν επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή.
   Νεφροί εργαστηρίου λειτουργούν σε πειραματόζωα
   Επιστήμονες στην Ιαπωνία πραγματοποίησαν ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου στον δρόμο για την ανάπτυξη πλήρως λειτουργικών νεφρών στο εργαστήριο. Οι ερευνητές μεταμόσχευσαν σε πειραματόζωα (χοίρους και αρουραίους) νεφρούς εργαστηρίου, οι οποίοι δούλεψαν σαν τους φυσιολογικούς, περνώντας ακόμη και το «τεστ της ούρησης».
   Οι Ναζί «δεν βρίσκονταν κοντά» στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
   Δείγματα ουρανίου με τα οποία πειραματιζόταν τη δεκαετία του 1940 ο μεγάλος φυσικός Βέρνερ Χάιζενμπεργκ μαρτυρούν ότι η ναζιστική γερμανία δεν είχε πετύχει αυτοσυντηρούμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις και επομένως δεν βρισκόταν κοντά στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα.
   Βίντεο: Πόσο μεγάλο θα ήταν το Ηλιακό Σύστημα αν η Γη ήταν βόλος
   «Καμία διαθέσιμη εικόνα του Ηλιακού Συστήματος δεν έχει πραγματική κλίμακα» διαμαρτύρεται ο Γουάιλι Όβερστριτ, ο νεαρός που δημιούργησε μαζί με φίλους του ένα μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος υπό κλίμακα: η Γη είναι ένας βόλος μέσα σε έναν κύκλο διαμέτρου 11,3 χιλιομέτρων.