"Επί Τόπου: Το Φαινόμενο της Πόλωσης" - εργαστήρια Φυσικής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος ΝιάρχοςΠού;
Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, 210 8778396/8, visitorscenter@snfcc.org

Πότε;
16/01/2015 - 17:00

Τι τρέχει;

Επί Τόπου: Εργαστήρια πειραµάτων φυσικής και χηµείας που συµβαίνουν ζωντανά µπροστά στα µάτια των παιδιών ηλικίας 9 – 14 και τα µαγεύουν, τα προβληµατίζουν και τα εισάγουν σε µία µέθοδο σκέψης.

Το φως παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Ενώ η παρουσία του είναι τόσο οικεία και συνεχής στη ζωή όλων μας, για τους περισσότερους παραμένει άγνωστη η φύση του. Μια απ’τις πιο ενδιαφέρουσες φυσικές ιδιότητες του φωτός είναι η πόλωση. Μια σειρά από πειράματα θα προσπαθήσει να «ρίξει φως» στα σχετικά φαινόμενα.

Για παιδιά μεγάλων τάξεων του Δημοτικού. Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Τάκης Λάζος, MSc Φυσικός, εκπαιδευτικός στο 26ο ΓΕΛ Αθηνών

Ελεύθερη είσοδος. Συμμετοχή με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.