Η νύχτα-μέρα στο πάρκο Σταύρος ΝιάρχοςΠού;
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τέρμα Λ. Συγγρού (πρώην Ιππόδρομος), Καλλιθέα

Πότε;
21/06/2015 - 18:00 - 25/06/2015 - 06:00

Τι τρέχει;

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό! 4 ημέρες, και νύχτες, εκδηλώσεων, οι οποίες θα αντανακλούν το πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μία ‘μικρογραφία του μέλλοντος’. Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες προβολές Video-Art, Βραδινός αγώνας δρόμου, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις !

Ώρες λειτουργίας:

Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00: Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου

Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00: Δημήτρης Καλαντζής  Quintet: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι, The Wayne Escoffery Quartet, Fireflies in the Night

Τρίτη 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00: SNFCC RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, Ο Γκάρι Κασπάροφ παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας, Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, Fireflies in the Night

Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00: Προβολή ταινίας για το ΚΠΙΣΝ, Από τη Γη στον Ουρανό, Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης, Δημιουργικά προγράμματα για παιδιά, Fireflies in the Night

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρόλο που κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα τελούνται εργασίες, ο χώρος (συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου) είναι εργοταξιακός και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ισχύουν οι παρακάτω κανόνες ασφαλείας.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ολοκληρώνεται και παραδίδεται ως δώρο στην Ελληνική Πολιτεία το 2016, προσφέροντας ένα νέο τόπο για τον 21ο αιώνα. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απλώνεται σε έκταση 170 στρεμμάτων και καλύπτει το 85% της επιφάνειας του ΚΠΙΣΝ. Ένας χώρος ανοιχτός, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, κατά τη μελλοντική του λειτουργία, θα φιλοξενεί πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ύψους €566 εκατομμυρίων) και συνιστά ταυτόχρονα παράδειγμα επωφελούς σύμπραξης κράτους και ιδιωτικού τομέα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Χάρτης του πάρκου

Πώς θα φτάσετε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για τις ημέρες των εκδηλώσεων, θα διαθέτει 3 εισόδους για πεζούς μόνον, επί της οδού Ευριπίδου. Mε λεωφορείο από Κέντρο: Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού). Από Παραλία: Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα. Στην έξοδο ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το ΚΠΙΣΝ.