Η Google επενδύει εκατομμύρια στα browser gamesΠηγή

readwriteweb


Η Google έχει επενδύσει ιδιωτικά ένα ποσό από 100 μέχρι 200 εκατ. δολλάρια στη Zynga, γνωστή για τα παιχνίδια που παίζονται μέσω προγραμμάτων πλοήγησης (browser games), όπως το Farmville και το Mafia Wars που κυριαρχούν στο Facebook. Η Zynga φαίνεται δυσαρεστημένη από τους όρους της συμφωνίας με το Facebook και γι΄αυτό ψάχνει και για εναλλακτικούς χώρους φιλοξενίας των παιχνιδιών της όπως η σχεδόν συμφωνία με το Yahoo και το MSN.

Τα έσοδα της Zynga για το πρώτο εξάμηνο του 2010 θα φτάσουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 350 εκατ. δολλαρίων, με τα μισά περίπου από αυτά να είναι λειτουργικά κέρδη. Η προοπτική από την ίδια την εταιρία μιλά για τουλάχιστον 1 δισ. δολλάρια για το 2011, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τις παλαιότερες εκτιμήσεις.

Αυτή η προοπτική, όπως και η βάση χρηστών που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως, φαίνεται να ταιριάζουν ιδιαίτερα με τη θέληση της Google να δημιουργήσει ένα δικτυακό τόπο αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιχνίδια, το Google Games. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά και ότι η Google «ακούει» τις ανάγκες των χρηστών, παρακολουθώντας τις αναζητήσεις που κάνουν μέσω της μηχανής αναζήτησης, και στις οποίες τα παιχνίδια φαίνεται να παίζουν κυρίαρχο ρόλο.