Ο Commodore 64 "ξαναζεί" και μετενσαρκώνεται σε PC!Πηγή

Commodore USA


Ο Commodore 64, ο θρυλικός υπολογιστής της δεκαετίας του ’80, που συντρόφευσε μια ολόκληρη γενιά στα πρώτα της βήματα στους υπολογιστές, «μετενσαρκώνεται» σε ένα σύγχρονο οικιακό υπολογιστή, συμβατό πάντως και με τον «πρόγονό» του.

Κρατώντας του κλασικό κουτί, αλλά ανασχεδιάζοντας ριζικά το προβληματικό του πληκτρολόγιο και τα εσωτερικά του εξαρτήματα, η Commodore USA μάς προσφέρει έναν υπολογιστή ικανό να ανταποκριθεί στις καθημερινές μας εργασίες, αλλά και να μας κάνει να θυμηθούμε τα πρώτα μας βήματα στην τεχνολογία. Με διπύρηνο επεξεργαστή Atom, κάρτα γραφικών nVidia ION2, 2GB μνήμης RAM, υποστήριξη βίντεο υψηλής ευκρίνειας (1080p HD) και εξακάναλου ήχου, αλλά και WiFi, ο σύγχρονος Commodore 64 ξεκινά από τα 600 δολλάρια και φτάνει στα 900, αν προσθέσουμε οπτικό οδηγό blu ray ή 4 GB RAM.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι οι χρήστες του έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το κλασικό λειτουργικό του σύστημα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν όλα τα κλασικά του παιχνίδια ή να χρησιμοποιήσουν τον Commodore 64 για να αναπαράγουν ταινίες ή μουσική, σαν ένα πρωτότυπο media center. Προς το παρόν, ο Commodore 64 τρέχει Ubuntu 10.04, ενώ ο προσομοιωτής του κλασικού μηχανήματος θα είναι σύντομα διαθέσιμος.