Οι εποχές, οι δράκοι και το Βαλυριανό ατσάλι του Game of Thrones μέσα από το φακό της επιστήμης


Οι εποχές, οι δράκοι και το Βαλυριανό ατσάλι του Game of Thrones μέσα από το φακό της επιστήμης

Ακόμα κι αν ανήκετε στη (μάλλον) μειοψηφία που δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ το Game of Thrones, σίγουρα κάτι έχετε ακούσει γι'αυτό: είναι η σειρά που πέρυσι έσπασε κάθε ρεκόρ με μέσο όρο τηλεθέασης σχεδόν 5 εκατ. τηλεθεατές μόνο στις Η.Π.Α. και φέτος έφτασε ήδη στα 7 εκατομμύρια! Σε ό,τι αφορά τα downloads, το τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της σειράς μεταφορτώθηκε από 171.000 χρήστες ταυτόχρονα και πάνω από 1 εκατομμύριο συνολικά, ενώ το πρώτο του τέταρτοιυ κύκλου έσπασε και αυτό το ρεκόρ με σχεδόν 200.000 ταυτόχρονους χρήστες.

Πέρα από τα ρεκόρ, το GoT, όπως το ονομάζουν οι φίλοι του, περιέχει και μια σειρά από χαρακτήρες και φαινόμενα που περπατούν στο όριο της επιστήμης: εποχές που αλλάζουν κατα βούληση και κρατούν για χρόνια, ατσάλι που δε σπάει, δε λυγίζει, δεν κολλάει, δράκους υγρό πυρ, και ανταρόλυκους. Το βίντεο μάς παρουσιάζει τις αναλογίες όσων βλέπουμε στο φανταστικό κόσμο του George Raymond Richard Martin με αντίστοιχα φαινόμενα που είδαμε (ή θα μπορούσαμε να έχουμε δει) στον πραγματικό κόσμο.

Απολαύστε ελεύθερα. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο GRRM "A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge.”

Pin It