Ικανοποίηση


Ικανοποίηση

Τίτλος πρωτοτύπου

Satisfaction

Συγγραφέας

Δρ. Ανίτα Η. Κλέιτον, Ρόμπιν Κάντορ-Κουκ

Εκδόσεις

Αβγό

Μετάφραση

Έλλη Καλιφατίδου

Σελίδες

341

ISBN

978-960-410-505-2

Περίληψη

Γιατί τόσες πολλές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες από τη σεξουαλική τους ζωή;

Κάτι λείπει. Ή δεν τις ενδιαφέρει πια το σεξ, ή τις ενδιαφέρει αλλά δεν μπορούν να διεγερθούν, ή μπορούν να διεγερθούν αλλά δεν διαθέτουν ούτε την επιθυμία ούτε την ενέργεια να φτάσουν ώς το τέλος. Οι σχέσεις τους υποφέρουν. Πολλές αναρωτιούνται τι τους συμβαίνει.

Αν είστε γυναίκα κι όλ’ αυτά σας φαίνονται γνώριμα, η Δρ. Ανίτα Κλέιτον θέλει να ξέρετε ότι δεν πάσχετε από τίποτα – αυτό που φταίει είναι οι γελοίες φαντασιώσεις που σας έχουν πουλήσει σχετικά με το σεξ και οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες στις οποίες έχετε προσκολληθεί. Όλοι θέλουμε να κάνουμε έρωτα όπως στις ταινίες, όπου η γυναίκα ανατριχιάζει από επιθυμία πριν ακόμα την πλησιάσει ο άντρας, κι όταν την πλησιάζει, αφήνει ένα αναφιλητό, παραδίνεται και φτάνει σε οργασμό μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα. Μα καλά, πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πραγματική ζωή; Όχι συχνά, γιατί στην πραγματική ζωή χρειάζεσαι είκοσι δευτερόλεπτα μόνο για να βγάλεις το εσώρουχό σου - άσε δε να φροντίσεις να κλειδώσεις την πόρτα για να μην ορμήσουν μέσα τα παιδιά!

Σ’ αυτό το βιβλίο η Δρ. Κλέιτον αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της γυναικείας σεξουαλικότητας που βρίσκονται ριζωμένες στο γυναικείο ψυχισμό και μπορούν να εκτοξεύσουν μια γυναίκα είτε στην ερωτική έκσταση είτε στην απογοήτευση μας ακόμη αποτυχημένης σχέσης.

Μέσ’ από συναρπαστικές αληθινές περιπτώσεις γυναικών διερευνά γιατί πολλές γυναίκες προτιμούν να ανεχτούν την έλλειψη ικανοποίησης στο σεξ αντί να τολμήσουν να ζητήσουν από τους συντρόφους τους να τις ικανοποιήσουν· πώς τα θαμμένα συναισθήματα για τεκνοποίηση επηρεάζουν το ερωτικό δυναμικό μιας γυναίκας· και γιατί ένας οργασμός που έρχεται μέσω της συνουσίας είναι το ίδιο «πραγματικός» μ’ εκείνον που επιτυγχάνεται με άλλα μέσα. Η Δρ. Κλέιτον ρίχνει φως στις σεξουαλικές συμπεριφορές που έχουν δραματικές επιπτώσεις στα νέα κορίτσια και τις έφηβες, και περιγράφει με λεπτομέρειες πώς η μητρότητα και η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν, όχι όμως να μειώσουν, τη δυνατότητα μιας γυναίκας να νιώσει σεξουαλική ευχαρίστηση.

Η Δρ. Κλέιτον πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν υψηλές προσδοκίες για τη σεξουαλική τους ζωή, αυτές όμως οι προσδοκίες πρέπει να αντλούνται από μια βαθιά γνώση του εαυτού μας – τι είναι φυσιολογικό για μας και τι μας φαίνεται καλό. Θέλει να σκεφτείτε για τον εαυτό σας πως είστε το ίδιο σεξουαλικές μ’ ένα σύμβολο του σεξ, και να ενστερνιστείτε αυτή την ιδέα. Το μόνο πρόσωπο που θα πρέπει να συμβολίζει το σεξ για σας είστε εσείς η ίδια.