Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ για γονείς και εφήβουςΠού;
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, 14564 Ν. Κηφισιά

Πότε;
14/02/2015 - 10:00 - 15/02/2015 - 14:30

Τι τρέχει;

Με ένα ακόμα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Εφηβεία: ας μη χάσουμε την επικοινωνία, ας ανοίξουμε δρόμους», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ υποδέχεται γονείς και εφήβους το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί.

Το πρόγραμμα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ υποδέχεται τους εφήβους υπό τους ήχους της αγαπημένης τους μουσικής μουσικής, που έχουν προτείνει οι ίδιοι. Θα επισκεφθούν το internet corner και θα περιηγηθούν εικονικά στο Μουσείο. Στη συνέχεια, οι έφηβοι θα περιηγηθούν στην έκθεση της κινητής τηλεφωνίας –ένα ταξίδι εξέλιξης του κινητού τηλεφώνου μέσα στον χρόνο– ενώ θα ακολουθήσει η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας με την καθοδήγηση εικαστικού.

Παράλληλα με τις δράσεις των εφήβων, οι γονείς θα παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο ψυχολογίας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ψυχολόγο πώς μπορούν να επικοινωνούν με τους εφήβους, αλλά και να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Στη συνέχεια, θα ενταχθούν και οι ίδιοι στην εικαστική δράση και, μαζί με τα παιδιά τους, θα ολοκληρώσουν τη μοναδική μουσειακή εμπειρία!

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 10.00-11.30, 11.30-13.00, 13.00-14.30. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 210 6201899, 210 6201999 ή να επισκεφθούν το www.ote.gr/mouseio

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της. Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό. Είναι μέλος των ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology) .