Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο CoderDojo NafpaktosΠού;
Εκπαιδευτήρια Πάνου, Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου, Ναύπακτος

Πότε;
17/10/2015 - 10:00 - 17/10/2015 - 13:00

Τι τρέχει;

Έφτασε η ώρα για τη πρώτη δράση του CoderDojo Nafpaktos. Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 13:30 το μεσημέρι, οι Ninja του κώδικα θα γεμίσουν το CoderDojo. Αν είσαι παιδί ηλικίας από 11 έως 15 ετών έλα και εσύ στο «γυμναστήριο του προγραμματισμού» που βρίσκεται στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου στη Ναύπακτο. Έμπειροι πρωταθλητές της επιστήμης της πληροφορικής, εντελώς δωρεάν, θα σε καθοδηγήσουν και θα σου μάθουν τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού μέσα από το περιβάλλον του Scratch. Δε χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα. Το μόνο που πρέπει να έχεις μαζί σου είναι καλή διάθεση για επικοινωνία, συνεργασία και θέληση για να γίνεις ninja του «κώδικα».
Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σου είναι η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που θα βρεις στο site του CoderDojo Nafpaktos: http://goo.gl/yGtYLi Εκτυπώστε το εισιτήριό σου και έλα να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Λεωφορεία του CoderDojo Nafpaktos θα περιμένουν στον Άγιο Νικόλαο Αντιρρίου για να σε μεταφέρουν στο χώρο της εκδήλωσης. Προσοχή όμως, σε περίπτωση που είσαι κάτω των 12 ετών, η παρουσία του γονέα σου είναι απαραίτητη! Ο γονέας σου πρέπει να παραβρίσκεται στο χώρο του CoderDojo κατά τη διάρκεια της δράσης.
Υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι οι εταιρείες πληροφορικής Dynacomp, Data Communication, IDUnited, το Επιμελητήριο Αχαϊας και τα ΙΕΚ Βέργη. Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης είναι τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εταιρεία γραφικών τεχνών Κοντογιαννάτος, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών UpFM και το Nafpaktia News.
Οι δράσεις του CoderDojo Nafpaktos υλοποιούνται υπό την αιγίδα του φορέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Europe Direct. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρουν εθελοντική βοήθεια προγραμματίστριες και προγραμματιστές των τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του ΑΕΙ της Πάτρας και των Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το CoderDojo Nafpaktos και τους όρους συμμετοχής στην εκδήλωση, χρησιμοποίησε τους παρακάτω συνδέσμους:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2643021607 (Ώρες και μέρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:10 – 15:30 το μεσημέρι)