Συζήτηση με θέμα: "Η Νέα Βιολογία του 21ου αιώνα"Πού;
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Πότε;
12/01/2016 - 19:00 - 12/01/2016 - 22:00

Τι τρέχει;

Συζήτηση με θέμα: "Η Νέα Βιολογία του 21ου αιώνα - Από το κεντρικό δόγμα του κυρίαρχου γονιδίου στην τυχαιότητα της μεταγονιδιακής εποχής" από το MegaronPlus. Στο πλαίσιο του κύκλου «Η Επιστήμη στη ζωή μας». Επιμέλεια κύκλου: Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομιλητές:

  • Δημήτρης Θάνος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, "Πέρα από τα γονίδια: η σκοτεινή ύλη του γονιδιώματός μας"
  •  
  • Σπύρος Γεωργάτος, Καθηγητής Βιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, "Τυχαιοκρατικές διαδικασίες και κυτταρική  διαφοροποίηση: το υπόδειγμα των εμβρυονικών βλαστικών κυττάρων"
  • Νίκος Μοσχονάς, Καθηγητής Βιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, "Από την αποκρυπτογράφηση του γονιδιώματος στη δικτυακή ιατρική"
  • Σήφης Παπαματθαιάκης, Ομότιμος Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, " Η βιολογία στον 21ο αιώνα και η πρόκληση της προσωπικής (εξατομικευμένης) ιατρικής" 

Συντονίζει ο Δημήτρης Θάνος. Ζωντανή μετάδοση από την υπηρεσία Δίαυλος.