Ημέρα Καριέρας 2011 στο Patras InnoHub και στο Athens InnoCenterΠηγή

Corallia Clusters Initiative


Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Corallia συνεχίζει την καθιερωμένη Ημέρα Καριέρας (Career Day) στο Athens InnoCenter στο Μαρούσι, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και για πρώτη φορά στο νέο κτήριο Partas InnoHub στην Πάτρα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα έναρξης 10:30 π.μ.. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ) και της Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Με κεντρικό μήνυμα "Explore your opportunities in Greek high-tech industries" η φετινή εκδήλωση στοχεύει, τόσο στην προσέλκυση ταλέντων στο τομέα της Νάνο/Μικροηλεκτρονικής και για πρώτη φορά, στον τομέα των Δορυφορικών Συστημάτων, όσο και στην ενημέρωσή τους, για τις προοπτικές καριέρας που παρουσιάζονται στους δύο κλάδους συνολικά, αλλά και ειδικά για κάθε επιχείρηση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους Ηλεκτρολόγους/ Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς, Αεροναυπηγούς, Φυσικούς Ημιαγωγών & Στερεάς Κατάστασης, Επιστήμονες Πληροφορικής, Μηχανικούς Η/Υ, Ηλεκτρονικούς Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, Μηχανικούς Δικτύων Η/Υ, Προγραμματιστές Αναλυτές, Μηχανικούς Αισθητήρων MEMS, Μηχανικούς Διασφάλισης Ποιότητας, που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση εταιρειών στην ενότητα “5-minute, 5 slide” speed company presentations
Στην ενότητα αυτή οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον οργανισμό που εκπροσωπούν στους υποψηφίους και να ενημερώσουν, εν συντομία, το κοινό για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας που διαθέτουν. Ωστόσο, δυνατότητα συμμετοχής μπορούν να έχουν και εταιρείες που επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους, χωρίς να διαθέτουν αυτή τη στιγμή, κάποια ανοιχτή θέση εργασίας.

Πραγματοποίηση συναντήσεων με ενδιαφερόμενους υποψηφίους
Δίνεται η δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών καθώς και να γνωρίσουν τις εταιρείες Νάνο/Μικροηλεκτρονικής και Δορυφορικών Συστημάτων, μέσω σύντομων παρουσιάσεων στα Αμφιθέατρα του Patras InnoHub και Athens InnoCenter. Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους των δύο Κέντρων , όπου εκτίθενται τα τεχνολογικά επιτεύγματα εταιρειών του mi-Cluster και του si-Cluster.

Ηλεκτρονική βάση δεδομένων "Career Match-Making Platform"
Για την ενίσχυση του σκοπού της Ημέρας Καριέρας, καθώς και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα εφαρμογή ανάρτησης θέσεων εργασίας από εταιρείες σε αναζήτηση προσωπικού και υποβολής βιογραφικών από υποψήφια στελέχη. Για να έχετε μια πλήρη εικόνα για τις θέσεις που είναι ανοικτές, να δείτε με λεπτομέρεια τις εταιρείες που προσλαμβάνουν και άλλες σχετικές πληροφορίες επισκεφτείτε το http://career.corallia.org. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται για τους υποψηφίους με user name: «HTCI\careerdaycandidate» και password: «thinkinnovation» χωρίς τα εισαγωγικά. Εκεί πατάτε New στο τμήμα Candidates Submission Form για να καταθέσετε το βιογραφικό σας σε μορφή .doc ή .pdf κατά προτίμηση στα Αγγλικά ή μπορείτε απλώς να δείτε τις ανοικτές θέσεις εργασίας στο τμήμα "Vacancies". Αν έχετε αναρτήσει το βιογραφικό σας από προηγούμενες διοργανώσεις και επιθυμείτε να προβείτε σε τροποποίηση, μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο info-career@corallia.org για να λάβετε σχετικές οδηγίες.