Η Microsoft ετοιμάζει επίσημους drivers και SDK για το KinectΠηγή

WinRumors


Στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES), η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πουλήσει πάνω από 8 εκατ. αισθητήρες Kinect μέσα στους δύο πρώτους μήνες κυκλοφορίας του στην αγορά, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη της εταιρίας για 5 εκατ. πωλήσεις μέσα στο 2010.

Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος από το κοινό, εκτός από τη χρήση μαζί με την παιχνιδομηχανή της Microsoft, το Xbox 360, οφείλεται και στη δουλειά από προγραμματιστές και χομπίστες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η επικοινωνία του αισθητήρα μέσω της σύνδεσης USB ήταν «ανοικτή» και έσπευσαν να δημιουργήσουν δικά τους προγράμματα οδήγησης που εκμεταλλεύονταν όσα τους έδινε ο αισθητήρας μέσα από απλούς προσωπικούς υπολογιστές. Έτσι, είδαμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Kinect για να παίξουν από World of Warcraft μέχρι ...Angry Birds, να χρησιμοποιούν διαπροσωπείες βασισμένες σε χειρονομίες, όπως αυτές που φαίνονται στην ταινία “Minority Report”, αλλά και ρομποτικές πλατφόρμες να έχουν αίσθηση τους βάθους και της απόστασης καθώς κινούνται στο χώρο.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο WinRumors, η Microsoft ετοιμάζει το επίσημο SDK και drivers για Windows, αρχικά σε μορφή beta, δίνοντας μέσα στους επόμενους μήνες τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να αναπτύξουν παιχνίδια και εφαρμογές για προσωπικούς υπολογιστές – υπάρχει περίπτωση η υποστήριξη να ξεκινήσει σαν τμήμα των εργαλείων XNA Game Studio στην επόμενη εσωτερική έκδοσή τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Steve Ballmer επιβεβαίωσε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης στη CES ότι η εταιρία θα υποστηρίξει το Kinect σε PC, αλλά αυτό θα γίνει «στο σωστό χρόνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft αγόρασε το προηγούμενο φθινόπωρο την εταιρία Canesta, που ειδικεύεται σε ανάλυση εικόνας και αναγνώριση των χειρονομιών του χρήστη, ενώ προηγουμένως είχε κάνει το ίδιο και με τη 3DV. Αυτές οι κινήσεις έδωσαν τροφή σε φήμες ότι τα Windows 8 θα ενσωματώνουν δυνατότητες ελέγχου μέσω χειρονομιών ή κινήσεων, κάτι που ενισχύθηκε και από τη διαρροή εικόνων από την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος από έναν υπάλληλο της HP.