Μέσα στο 2012 το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Megacity EV της BMWΠηγή

engadget


Το εξολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW με όνομα Megacity EV μπήκε στην ουρά παραγωγής της Γερμανικής εταιρίας και προγραμματίζεται για εμπορική διάθεση μέσα στο 2012 ή το 2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η BMW θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιό της στη Λειψία για την παραγωγή του αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει παρόμοιες λειτουργίες με τη σειρά ActiveE, της οποίας οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2011. Η σειρά ActiveE μοιάζει αρκετά με τη γνωστή σειρά "1", αλλά αντί για βενζίνη χρησιμοποιεί μια σειρά από μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως το δημοφιλές αλλά προβληματικό Tesla Roadster και φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν «πειραματόζωο» για την εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας. Η τελική ισχύς των 170 ίππων μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αλλά είναι περισσότερο από αρκετή για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, στις οποίες στοχεύουν άλλωστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τα υλικά από ίνες άνθρακα θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την SGL Carbon στο Wackersdorf και θα μετατραπούν σε ενισχυμένα πολυμερή άνθρακα για το νέο μοντέλο στο εργαοστάσιο της BMW στο Landshut στη Βαυαρία. Σύμφωνα με δήλωση της BMW, η εταιρία με αυτόν τον τρόπο θα εκμεταλλευτεί τη γραμμή παραγωγής και την εμπειρία, αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στα Γερμανικά εργοστάσιά της. Η BMW θα προμηθευτεί τις μπαταρίες από την SB LiMotive, που είναι θυγατρική της Bosch και της Samsung.
Αυτήν τη στιγμή, το εργοστάσιο στη Λειψία παράγει την τρίθυρη έκδοση της σειράς "1", το Coupé και το κάμπριο της ίδιας σειράς και το BMW X1.