Νέα μπαταρία διπλού άνθρακα φορτίζει 20 φορές γρηγορότερα από την ιόντων λιθίουΠηγή

powerjapanplus.com


Η εταιρεία Power Japan Plus ανακοίνωσε μια νέα, καινοτόμο μπαταρία που φορτίζει μέχρι και είκοσι φορές πιο γρήγορα και διαρκεί περισσότερο από τις τελευταίας τεχνολογίας μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα ηλεκτρικά οχήματα με ικανότητα οδήγησης 480 km με μία μόνο φόρτιση. Η νέα μπαταρία διπλού άνθρακα Ryden είναι φθηνότερη, ασφαλέστερη και 100 % ανακυκλώσιμη, καθιστώντας τη μια ελκυστική επιλογή που θα μπορούσε να φέρει πιο γρήγορα στην αγορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης.

"Η Power Japan Plus είναι ένας μηχανικός υλικών για μια νέα κατηγορία ανθρακικού υλικού που εξισορροπεί την οικονομία, τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα σε έναν κόσμο περιορισμένων πόρων", δήλωσε ο Dou Kani, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σε ένα δελτίο τύπου και συνέχισε: "Η μπαταρία διπλού άνθρακα Ryden συνιστά τη σημαντική ανακάλυψη στην αποθήκευση ενέργειας που απαιτείται για να φέρει την πράσινη τεχνολογία, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, σε μαζική πώληση".

Η μπαταρία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Kyushu στην Ιαπωνία. Η ομορφιά της μπαταρίας έγκειται στην απλότητά της. Η άνοδος και η κάθοδος της μπαταρίας είναι αμφότερες φτιαγμένες από άνθρακα, με ένα οργανικό ηλεκτρολυτικό διάλυμα που επιτρέπει να ρέει ξεχωριστά το ρεύμα ιόντων. Έτσι δεν απαιτείται η χρήση οποιουδήποτε μετάλλου σπάνιας γαίας ή άλλων σπάνιων μετάλλων, μειώνοντας σημαντικά την τιμή της κάθε μονάδας.

Σημαντική ιδιότητα της μπαταρίας αυτής είναι η θερμική της σταθερότητα. Θερμική σταθερότητα σημαίνει ότι αυτή η μπαταρία δεν θα ζεσταθεί ενώ χρησιμοποιείται ή κατά τη διάρκεια της φόρτισης, κάτι που απομακρύνει την απειλή της θερμικής έκρηξης, καθιστώντας την ασφαλέστερη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δε χρειάζονται ακριβά συστήματα ψύξης, κατεβάζοντας ακόμη περισσότερο την τιμή. Η μπαταρία είναι αρκετά σταθερή μέχρι πλήρους αποφόρτισης, χωρίς να βλάπτεται η μακροζωία του προϊόντος. Επί του παρόντος, η μπαταρία Ryden έχει βαθμονομηθεί για 3.000 κύκλους φόρτισης / αποφόρτισης, προτού η λειτουργία της αρχίσει να μειώνεται. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαφημίζουν 300-500 κύκλους φόρτισης, προτού χρειαστεί ο ιδιοκτήτης να σκεφτεί για αντικατάσταση της μπαταρίας.

Τελικά, η Power Japan Plus ελπίζει να επεκτείνει αυτή την τεχνολογία και να δημιουργήσει άλλες μπαταρίες των οποίων το μόνο ενεργό συστατικό θα είναι οργανικός άνθρακας που θα προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού. Αυτό θα τους επιτρέψει να ελέγχουν το μέγεθος των κρυστάλλων άνθρακα, ενισχύοντας την απόδοση του προϊόντος.

Η παραγωγή της μπαταρίας Ryden αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, παράγοντας αρχικά 500-5.000 μπαταρίες ανά μήνα. Οι πρώτες μπαταρίες που θα παραχθούν, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε δορυφόρους και ιατρικές συσκευές. Η εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της όταν η τεχνολογία λάβει άδεια για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.