Σειρά διαλέξεων για μοντέρνο διαδικτυακό προγραμματισμό από το φοιτητικό τμήμα του IEEE στο ΕΜΠΠηγή

ieee.ntua.gr


Αρχικά μια πλατφόρμα μεταφοράς εγγράφων, το World Wide Web, έχει μεταλλαχθεί σε ένα οικοσύστημα διαδραστικών υπηρεσιών ανατρέποντας το παραδοσιακό μοντέλο διανομής εφαρμογών. Οι διαδικτυακές εφαρμογές προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα συμπεριλαμβανομένων της άμεσης πρόσβασης, αυτόματης ανανέωσης του λογισμικού και ευκολίας ανάπτυξης πρωτοποριακών λύσεων. Σε αυτό το σεμινάριο θα δοθεί μια διεξοδική εισαγωγή σε όλες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο διαδικτυακό ιστό συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών διεπαφής χρήστη αλλά και αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων. Σκοπός είναι μέσα σε 3 βδομάδες να δοθούν όλοι οι βασικές γνώσεις και εμπειρίες που απαιτούνται για να υλοποιήσει κανείς την πρώτη του διαδικτυακή εφαρμογή!

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Ανδρέα Νομικό. O Ανδρέας Νομικός είναι μηχανικός λογισμικού στο Facebook. Αποφοίτησε από τη Σχολή ΗΜΜΥ το 2008 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη Διοικητική Επιστήμη στο πανεπιστήμιο του Stanford. Έχει εργαστεί στις εταιρίες Linkedin και Byte Computer. Τα σεμινάρια δεν προαπαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού και είναι ιδανικά για πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, 14:45-17:00 στο Αμφιθέατρο 4 (Κτίριο Σχολής ΗΜΜΥ, Πολτεχνειούπολη Ζωγράφου) από τη Δευτέρα 2/12 και για 3 εβδομάδες και περιλαμβάνουν τεχνολογίες WWW, REST, HTTP και TCP/IP, HTML 5, CSS 3, Javascript, Ruby on Rails, sqlite, MySQL και εργαστηριακές ασκήσεις.