Σεμινάριο συγγραφής επαγγελματικού σεναρίουΠηγή

openscience.gr


Το LSC(London Script Consultancy), για περισσότερα από πέντε χρόνια, διεξάγει ένα πρόγραμμα συγγραφής επαγγελματικού σεναρίου, διάρκειας 18 εβδομάδων, στο Hoxton και το Soho στο Λονδίνο. Αυτό το επιτυχημένο πρόγραμμα συμπυκνώθηκε σε ένα εντατικό διήμερο σεμινάριο, βασικό για όλους τους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς καθώς και όσους ενδιαφέρονται για τον κόσμο των ταινιών, το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα σε αποκλειστική συνεργασία μαζί μας.

Η θεματολογία του σεμιναρίου θα καλύψει βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία της συγγραφής σεναρίου: από την ανάπτυξη της αρχικής ιδέας, την κατανόηση της σωστής δομής της πλοκής, την ιεραρχεία των χαρακτήρων της ιστορίας, τις επιμέρους πλοκές και την εξέλιξη των σκηνών. Με το σεμινάριο θα μάθετε τα μυστικά των Tarantino, Callie Khouri, Joe Eszternas, θα πάρετε σημαντικές πληροφορίες για τον κόσμο του θεάματος, θα δείτε τρόπους να παρουσιάζετε σωστά και επιτυχημένα το σενάριο σας σε υποψήφιους αγοραστές και θα ανακαλύψετε ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν έναν σεναριογράφο και τη δουλειά του να βρίσκεται στο top 10% στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από το site του London Script Consultancy: www.scriptconsultancy.com. Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Κέντρο "Κηφισίας 178", θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου και το κόστος συμμετοχής είναι 200€. Παρακάτω θα βρείτε σχόλια από τις αξιολογήσεις που πήρε το σεμινάριο στην πρώτη του διοργάνωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες διοργανώσεις του στο Λονδίνο:

"Το σεμινάριο του LSC περιέχει υλικό και γνώσεις σχετικά με το σενάριο το οποίο απαιτείται πολλούς μήνες φοίτηση σε άλλες σχολές για να αποκτηθεί, Δεν πρόκειται για απλές πληροφορίες αλλά προχωρημένη και πολυεπίπεδη γνώση και εμβάθυνση σε όλους του τομείς της σεναριογραφίας.

Όποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας σεναριογράφος ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να παρακολουθήσει το σεμινάριο αυτό.

Το λιγότερο που θα αποκτήσει είναι ένα τεράστιο προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό."

"...δόθηκαν πολλές πληροφορίες και καλύφτηκαν οι βασικές αρχές συγγραφής σεναρίου και κυρίως η δημιουργία της δομής. Ιδιαίτερα χρήσιμο ήταν που είδαμε αποσπάσματα από ταινίες γιατί είχαμε την δυνατότητα να δούμε την θεωρία, στην πράξη."

"...το καλύτερο μάθημα και σεμινάριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο", Blake Snyder, σεναριογράφος του Χόλυγουντ και συγγραφέας του Νο 1 μπέστ σέλερ “Save the Cat”

"Αυτό το μάθημα είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο “εργαστήρι” για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά να γράφει σενάρια για ταινίες. Έμαθα πολλά πράγματα αναφορικά με τη δομή και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω απο κάθε επιτυχημένο σενάριο", David Lemon, σεναριογράφος του “Faintheart” (Film 4 and Vertigo Films).

"Το LSC απογείωσε τις συγγραφικές μου γνώσεις σε άλλο επίπεδο. Μετά το μάθημα αυτό πούλησα τη κωμωδία μου “Euston we have a problem” στην εταιρία Hammer και το σενάριο μου “Cornered”, μόλις τελείωσε τη διαδικασία πραγωγής στο Los Angeles από τη Maze Films, οπότε ευχαριστώ πολύ LSC με βοήθησες στο να γίνω επαγγελματίας σεναριογράφος", Darrin Grimwood, σεναριογράφος.