4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. HellasΠηγή

W.R.O. Hellas


Η W.R.O. Hellas ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. Hellas, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WROHellas™, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., την IEEE Greek section (student branch), και τον W.R.O. (World Robot Olympiad) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. H συμμετοχή της χώρας μας για τρίτη φορά σε Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ θεμελίωσε και άνοιξε πανηγυρικά ένα νέο δρόμο επικοινωνίας με όλους όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να συγκλίνει και στη τεχνολογία με τις υπόλοιπες τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

Ο στόχος του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι η συμμετοχή 100 ομάδων από όλη την Ελλάδα έτσι ώστε, στην ερχόμενη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™, να έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν 8 ομάδες από τη χώρα μας.

Χρονικά σημεία συνάντησης

  • Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Hellas
  • 16-18 Νοεμβρίου 2012 9η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™, Μαλαισία

Εκδηλώσεις
Τη φετινή χρονιά θα γίνει προσπάθεια να οργανωθούν κεντρικές εκπαιδευτικές ημερίδες σε κάθε μία έδρα από τις 13 περιφέρειες και σε συνεργασία με τους κατά τόπους εθελοντές πυρήνες. Οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές ημερίδες είναι: (Περιφέρεια Αττικής) 17 Φεβρουαρίου 2012, ΟΤΕ Academy, Πεύκη, (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος) 30 Μαρτίου 2012, Χώρος συνεδρίου ΠΕΚΑΠ, Πάτρα και (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) Τέλη Απριλίου, Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ανακοινώσεις από τους δικτυακούς τόπους:

  • WRO HELLAS: Ενημέρωση για όλα όσα αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Φιλοξενείται υλικό από παλαιότερους διαγωνισμούς ρομποτικής.
  • WRO ONLINE COMMUNITY (Σελίδα κοινωνικής δικτύωσης): Δικτυακή κοινότητα ατόμων, με ενδιαφέρον στη ρομποτική και την τεχνολογία. Μέλη της είναι καθηγητές, φοιτητές, μαθητές κ.α. Καλούνται τα μέλη και οι εθελοντές πυρήνες να κοινοποιήσουν την αναγγελία του διαγωνισμού σε φίλους συμμαθητές συνάδελφους καθηγητές και όπου αλλού κρίνουν απαραίτητο.
  • ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ
  • ΠΕΚΑΠ