Ντέιβ Μέσλιν: Το αντίδοτο στην απάθειαΟι τοπικές πολιτικές -- σχολεία, ζώνες, εκλογές συμβουλίου -- επηρεάζουν τον τόπο όπου μένουμε. Άρα γιατί στην ουσία δεν συμμετέχουν περισσότεροι από εμάς; Είναι απάθεια; Ο Ντέιβ Μέσλιν λέει όχι. Ταυτοποιεί 7 εμπόδια που μας κρατάνε από το να πάρουμε μέρος στις κοινότητες μας, ακόμα και όταν πραγματικά ενδιαφερόμαστε.

Η επαγγελματική κάρτα του Ντέιβ Μέσλιν γράφει "community choreographer" (χορογράφος κοινοτήτων) και μάλλον αυτή είναι η ιδιότητα που τον χαρακτηρίζει καλύτερα, αφού αγκαλιάζει ιδέες και πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα στενά όρια της πολιτικής, των εκλογών, αλλά και της τέχνης. Με τη δουλειά του, που βασίζεται αλλά δεν περιορίζεται στο Τορόντο, προσπαθεί να συνδυάσει στοιχεία από τις κοινότητες που ασχολούνται και με τις τρεις αυτές δραστηριότητες. Το 2006 ξεκίνησε το διαγωνισμό City Idol, προσπαθώντας να εισάγει ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο στις τοπικές εκλογές, ενώ ερευνά τις εκλογικές πρακτικές σε όλον τον κόσμο, μέσω της πρωτοβουλίας Hidden Cameras.

Η ομιλία ήταν μέρος του TEDxToronto 2010 και μεταφράστηκε στα Ελληνικά από την Κάτια Δεμιρτζόγλου και το Βαγγέλη Μαμαλάκη.

Pin It