Μην φοβάστε τους καρχαρίες…Είναι πιο πιθανό να σας δαγκώσει ο Luis Suarez της Ουρουγουάης!Πριν λίγες μέρες η Ουρουγουάη αντιμετώπισε την Κολομβία για την φάση των 16 του Μουντιάλ. Ο James Rodriguez και η παρέα του δεν είχαν πολλή όρεξη για αστεία και έστειλαν τους γειτόνους…σπίτι τους. Βέβαια, θα μου πείτε, η Ουρουγουάη ήταν αποδυναμωμένη, μιας και το επιθετικό της αστέρι ο Luis Suarez δεν έπαιξε. Κι ο λόγος; Διότι η FIFA του απαγόρευσε την είσοδο στα γήπεδα για τέσσερις μήνες επειδή…δάγκωσε τον Giorgio Chiellini της Ιταλίας. Επίτηδες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλήθεια! Και για να το χοντρύνουμε ακόμη περισσότερο, αυτό δεν ήταν καν το πρώτο του δάγκωμα. Εεεεε, δεν ήταν ούτε το δεύτερο. Αυτή είναι χωρίς πλάκα, η τρίτη φορά που ο Suarez, ο οποίος αγωνίζεται στη Λίβερπουλ, δαγκώνει αντίπαλο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο δημοσιογράφος λοιπόν Ian Steadman επιχείρησε να υπολογίσει τις πιθανότητες του κινδύνου που αντιμετωπίζει ένας αντίπαλος να τον δαγκώσει ο Suarez, και να τις συνέκρινε, για παράδειγμα, με τις πιθανότητες να τον δαγκώσει καρχαρίας.

Ξεκινάμε; Από το 2005, ο Suarez έχει παίξει σε 441 αγώνες της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης και διαφόρων συλλόγων. Εάν υποθέσουμε ότι ξεκινούν τον αγώνα 11 παίκτες και γίνονται 3 αλλαγές ανά παιχνίδι, τον Suarez έχουν αντιμετωπίσει 6.160 παίκτες και έχουν διατρέξει τον κίνδυνο να τους δαγκώσει. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να δαγκώσει ο συγκεκριμένος παίκτης έναν αντίπαλο είναι περίπου 1 στις 2.000. Ξέρετε τι πιθανότητες έχει κάποιος να πεθάνει από καρχαρία, καθώς κολυμπά στον ωκεανό; 1 στις 3,7 εκατομμύρια!

Ωστόσο, οι αριθμοί δεν διαφέρουν πολύ, αν σκεφτεί κανείς τις πιθανότητες να τον δαγκώσει καρχαρίας, ακόμη και μόνο να τον γρατζουνίσει. Στην παραλία New Smyrna, στη Φλόριντα, η οποία θεωρείται ως η πρωτεύουσα των επιθέσεων καρχαρία στον κόσμο, οι πιθανότητες δαγκώματος από καρχαρία, εάν οι 22.464 κάτοικοι πάνε για μπάνιο μόνο μία φορά στο χρόνο, είναι 1 στις 2.808 σε ένα έτος χωρίς πολλά κρούσματα ή 1 στις 800 κατά τη διάρκεια ενός χρόνου με ρεκόρ κρουσμάτων. Συνολικά, ο μέσος όρος έρχεται περίπου σε 1 στις 2.000, όπως ακριβώς και ο Suarez. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες μπορεί να είναι μικρότερες, καθώς πολλοί άνθρωποι πάνε πιθανόν για μπάνιο περισσότερες από μία φορές το χρόνο.

Αν θέλετε, οι πιθανότητες να σας δαγκώσει ο Suarez κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι υψηλότερες και από το να σας χτυπήσει κεραυνός (1 στις 10.000), να πέσετε με αεροπλάνο (1 στις 11 εκατομμύρια) ή να σας δολοφονήσουν στην Αμερική (1 στις 6.100).

Άντε καλά: ο Suarez δεν είναι και τόσο επικίνδυνος, όσο ο Mike Tyson. Οι πιθανότητες του να δαγκώσει κάποιον ο Iron Mike κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πυγμαχίας είναι 1 στις 50!