Ανήκει και σε σας: ελάτε να παραλάβετε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2012Πηγή

Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία


Γνωρίζετε ότι κερδίσατε το περίφημο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης; Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 500 εκατομμύρια πολίτες της κέρδισαν το βραβείο αυτό διότι μετέτρεψαν την Ευρώπη από ήπειρο πολέμων σε ήπειρο ειρήνης. Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2012.

4 νέοι Ευρωπαίοι - ίσως εσύ ανάμεσά τους; - θα συνοδεύσουν τους ηγέτες της ΕΕ στην απονομή του βραβείου.

Είσαι έτοιμος;

Είσαι μεταξύ 8 και 24 ετών; Είσαι πολίτης χώρας της ΕΕ, προσχωρούσας ή υποψήφιας χώρας στην ΕΕ;

Πες μας: Τι σημαίνει για σένα ειρήνη στην Ευρώπη;

Πάρε μολύβι και χαρτί - ή υπολογιστή - και στείλε ένα σχέδιο (εάν είσαι μεταξύ 8 και 12 ετών) ή ένα σύντομο κείμενο το πολύ 120 χαρακτήρων (εάν είσαι μεταξύ 13 και 24) έως τις 25 Νοεμβρίου 2012. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία, συνδιοργανωτής με την ΕΕ του διαγωνισμού, θα επιλέξει κατά πρώτον τις 16 καλύτερες συμμετοχές για κάθε ηλικιακή ομάδα (8-12, 13-17 και 18-24) και μια επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις τελικούς νικητές (έναν για κάθε ηλικιακή ομάδα).

Οι 16 προεπιλεγείσες συμμετοχές από την κατηγορία 18-24 θα κοινοποιηθούν και στο Facebook και θα τεθούν σε ψηφοφορία. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους θα προσκληθεί στο Όσλο. Ο νικητής αυτός θα προσκληθεί επίσης στο Στρασβούργο, για μια ειδική εκδήλωση σχετικά με το βραβείο Νόμπελ στις 12 Δεκεμβρίου, όπως και οι 9 επιλαχόντες.

Μπορεί να είσαι ένας από τους 4 τυχερούς νέους Ευρωπαίους που θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Όσλο και την αξέχαστη εμπειρία της τελετής απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης!