Βραβείο για το IEEE Computer Society Student Chapter του Πανεπιστημίου ΠατρώνΠηγή

ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter


Το ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβε το βραβείο διεθνούς αναγνώρισης "Outstanding Chapter Award" του ΙΕΕΕ Computer Society, για την εξαιρετική δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια του 2012, παρέχοντας το καλύτερο σύνολο δραστηριοτήτων για το ακαδημαϊκό κοινό. Με περισσότερα από 85.000 μέλη, το IEEE Computer Society είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον χώρο της Πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 1946 και είναι το μεγαλύτερο από τα Societies του ΙΕΕΕ με κύριο στόχο την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της τεχνολογίας των υπολογιστών και των πληροφοριών. Τα IEEE Computer Society Student Chapters προσφέρουν την ευκαιρία στα μέλη τους, σε τοπικό επίπεδο, να δικτυωθούν με συναδέλφους, να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων. Το IEEE Computer Society έχει πάνω από 375 chapters, τόσο καθηγητών όσο και φοιτητών.

Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 και αναγνωρίστηκε επίσημα το Γενάρη του 2012. Αποτελείται από 52 φοιτητές, κυρίως από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής. Ο ρόλος του είναι η προώθηση της τεχνολογίας μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων και η δραστηριοποίηση του ακαδημαϊκού κοινού, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι από τα μέλη του διοργανώθηκε μεταξύ άλλων το Patras Games Expo 2012, η πρώτη και μεγαλύτερη εκδήλωση Gaming στην Ελλάδα. Παράλληλα έχει ως στόχο την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, μέσω projects, με τη δημιουργία ομάδων που αποτελούνται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και την υποστήριξη καθηγητών.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Παραρτήματος ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Πατρών θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. Σγάρμπα, καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ και Faculty Advisor του chapter και τον κ. Σκόδρα, πρόεδρο του IEEE Greece Section για την υπερπολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές τους, το Corallia για τη συνολική του υποστήριξη, το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για την φιλοξενία των εκδηλώσεων και όλους όσους συνέβαλαν στην τόσο μεγάλη αυτή επιτυχία, η οποία ευελπιστούν να είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.