Διαδικτυακό debate με τη συμμετοχή Υποψήφιων Ευρωβουλευτών από έξι κόμματαΠηγή

deb8.gr


Ο δικτυακός τόπος deb8.gr διοργανώνει το πρώτο ζωντανό διαδικτυακό debate με τη συμμετοχή Υποψήφιων Ευρωβουλευτών από έξι κόμματα, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 14:00. Οι προσκεκλημένοι υποψήφιοι είναι η Ρόδη Κράτσα (ΝΔ), ο Σταύρος Λαμπρινίδης ΠΑΣΟΚ), ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), ο Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ),  ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (ΛΑΟΣ) και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι). Το ενδιαφέρον αυτού του debate, που για πρώτη φορά διοργανώνεται με ελληνική πρωτοβουλία, είναι ότι οι ερωτήσεις θα τεθούν από τους πολίτες και οι ίδιοι θα ψηφίσουν, με απόλυτα διασφαλισμένο τρόπο, ποιες ερωτήσεις  - οι ίδιες σε όλους - θα τεθούν στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Θα υπάρξουν 6-8 15λεπτοι θεματικοί κύκλοι, στη διάρκεια των οποίων όλοι οι ερωτώμενοι θα απαντούν στην ίδια ερώτηση πολιτών, που θα επιλέξουν οι πολίτες, για περίπου 2 λεπτά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα 3λεπτης συνολικά επαναφοράς ή διευκρίνισης. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα τεθούν ερωτήματα θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά θέματα, και όποια διαφορετική τοποθέτηση δε θα μπαίνει στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Το συντονισμό της live διαδικασίας έχει αναλάβει η  κα Μπέττυ Τσακαρέστου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου. 

Μετά τη διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους, θα υπάρξουν τοποθετήσεις και εντυπώσεις από διαφορετικά μέλη της Επιτροπής που το επιθυμούν. Στο χώρο πραγματοποίησης του debate των πολιτών, θα παρευρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής, μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος  Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που βοήθησαν στη διαδικασία, και όσοι άνθρωποι έβαλαν το “εθελοντικό” τους λιθαράκι στην προσπάθεια.

Για την υποβολή των δικών σας ερωτήσεων ή την επιλογή από όσες έχουν ήδη μπει στη διαδικασία ψηφοφορίας, επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο deb8.gr.