Διημερίδα με θέμα "Τεχνολογίες Αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη" από τα σχολεία Αυγουλέα ΛιναρδάτουΠηγή

openscience.gr


Σε συνέχεια της επιτυχημένης διημερίδας "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη" που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2009, η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα Λιναρδάτου καλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να παρακολουθήσουν τις εργασίες και της νέας διημερίδας η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2011, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής (Ελευθερίου Βενιζέλου, 112-114, Περιστέρι).

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι εταιρίες Microsoft, Alpha Bank, Σμυρνιωτάκης και Digital Progress που συμμετέχουν ως Χρυσοί Χορηγοί, οι εταιρίες ΕΠΑΦΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Express Publishing, Interactivo, και ΜΡ & Associates ως Χορηγοί, οι εκπαιδευτικές και μη πύλες, www.e-paideia.net, www.edra.gr, www.ekp.gr, www.in.gr, www.vima.gr,,το τηλεοπτικό κανάλι 0-6 και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός INTERNET NOW! ως Χορηγοί Επικοινωνίας καθώς και οι φορείς ΕΛ/ΛΑΚ, ΕΠΥ, Ίδρυμα Λαμπράκη, Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ΠΕΚΑΠ και ΣΕΠΒΕ με την υποστήριξη των οποίων υλοποιείται η διημερίδα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες ως συστατικό του Νέου Σχολείου και ο ρόλος των εκπαιδευτικών», με συντονιστή τον καθ. Συμεών Ρετάλη (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά), ενώ στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν οι Νίκος Ζυγουρίτσας, Εκπαιδευτική Έρευνα και Νέες Τεχνολογίες, Ίδρυμα Λαμπράκη, Γεώργιος Θεοφ. Καλκάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών & Διευθυντής Εργαστ. Νέων Τεχνολογιών και Αθηνά Σιδέρη, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη ρομποτική και τη μάθηση εξ αποστάσεων (distance learning) μέχρι το λογισμικό και την τεχνολογία των διαδραστικών πινάκων και την ειδική αγωγή.