Εκδήλωση Green Drinks Athens στο βιβλιοπωλείο ΙανόςΠηγή

openscience.gr


Τα Green Drinks στην Ελλάδα είναι το νέο σημείο αναφοράς για την παρουσίαση των εξελίξεων, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας, της πολτικής, των δράσεων και των ιδεών στο χώρο του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας. Παράλληλα αποσκοπούν μέσω των συναναντήσεων να φέρουν κοντά τους ανθρώπους του ασχολούνται με τα θέματα του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Το site του Green Drinks Ελλάδα greendrinks.gr, παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τις συναντήσεις και παράλληλα είναι η φυσική προέκταση των συναντήσεων όπου θα συνεχίζεται ο διάλογος, οι επαφές, η ενημέρωση και η αλληλεπίδραση των συμμετεχώντων και όχι μόνο.

 

Green Drinks Athens 1 – Πρόγραμμα

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, 18.00 – 20.00 / ΠΟΥ: 1ο όροφος του βιβλιοπωλείου  IΑΝΟΣ, Σταδίου 24 στην Αθήνα.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ: 18.00 |  Άκης Λαοπόδης, Διοργανωτής των Green Drinks – Athens

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 18.15 | Richard Walker, Director of British Council of Greece

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

18.30 | Τάσος Κρομμύδας, Οικολόγοι Πράσινοι, Mέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

18.45 | Τάκης Γρηγορίου, Greenpeace Greece, Υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace Greece για τις κλιματικές αλλαγές & για θέματα ενέργειας

19.00 | Ευγενία Λιανού, COCO-MAT, Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Ανθρώπινου Δυναμικού

19.15 – 20.00 | Συζήτηση 

Ιστορικό

Το 1989, σε μια παμπ που ονομάζεται Slug and Lettuce στο Βόρειο Λονδίνο, o Edwin Datschefski έπινε μία μπύρα με συναδέλφους του που δραστηριοποιούνται στο πράσινο σχέδιο (green design), τον Yorick Benjamin και Paul Scott. Κάποια στιγμή παρατήρησε σε διπλανό τραπέζι έναν γνωστό σε άλλη μία παρέα ανθρόπων σχετικών με το περιβάλλον και τα περιβαλλοντικά θέματα.  Οπότε ενώσαν τα τραπέζια και έτσι γενήθηκε το κίνημα.

Η ιδέα εξελίχθηκε στα Green Drinks  τα οποία τώρα πλέον είναι παντού στον κόσμο. Το 2001, ο Edwin Datschefski δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα www.greendrinks.org, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε πόλη βρίσκεται ένας διοργανωτής, ο οποίος οργανώνει τις συναντήσεις σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους, ενημερώνει και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους μέσω email, και διευκολύνει τις συζητήσεις, παρουσιάσεις και επαφές.

Το πνεύμα των Green Drinks είναι ότι ο καθένας μπορεί να έρθει, και αυτό το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις αμέτρητες δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχώντων. Υπάρχουν πολλά οφέλη, είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, αλλά όταν έχεις δει ανθρώπους να έρχονται, να κάνουν νέες επαφές και γνωριμίες και να μαθαίνουν, να υποστηρίζουν και να δημιουργήσουν νέες ιδέες και να συζητάνε, να διαπραγματεύονται νέες συνεργασίες ή θέσεις εργασίας κλπ., είναι πολύ θετικό!