Η Silicon Valley χρυσοπληρώνει τους μηχανικούς υπολογιστώνΠηγή

IEEE Spectrum


Τα επαγγέλματα πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας «χρυσοπληρώνουν» τους εργαζόμενους στη Silicon Valley, αφού ο μέσος ετήσιος μισθός ανέβηκε κατά 5% από το 2010 για να φτάσει στα 104.195 δολλάρια, σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρίας εύρεσης εργασίας Dice Holdings. Στα δέκα χρόνια που γίνεται αυτή η μελέτη, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που οι μισθοί ξεπέρασαν το όριο των 100.000 δολλαρίων.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να μην προκαλούν τόση έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία εταιριών όπως οι Facebook, Twitter και Zynga, και μαζί με αυτές την «έκρηξη» δικτυακών start-ups που συναγωνίζονται στην προσέλκυση ταλαντούχων μηχανικών λογισμικού. Στις υπόλοιπες Η.Π.Α., η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, αφού μετά την ετήσια αύξηση (2%), ο μέσοςο όρος έφτασε τις 81.327 δολλάρια, συνολικά η μεγαλύτερη αύξηση από το 2008 και δύο χρόνια στασιμότητας. Το Austin του Texas είναι η «πρωταθλήτρια» πόλη με 13% αύξηση, ακολουθούμενο από το Portland (12%).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, «παρατηρούμε μια μάχη για τους ταλαντούχους στη Silicon Valley και οι εταιρίες πρέπει να πληρώσουν αδρά». Οι αγγελίες για προσφορά εργασίας στη Silicon Valley που αναρτώνται στο δικτυακό τόπο της Dice, αυξήθηκαν κατά 26% από την περσινή χρονιά, ενώ σε όλη τη χώρα, η αύξηση ήταν 11%.