Μετάλλιο και Διακρίσεις για τους Έλληνες Μαθητές στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012Πηγή

Ένωση Ελλήνων Φυσικών


Τρεις από τους πέντε Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012 βραβεύτηκαν με μετάλλιο ή τιμητικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Βουρλιώτης και με Τιμητικές Διακρίσεις / Μνείες βραβεύτηκαν οι Φώτιος Βόγιας και Μιχαήλ Χαλκιόπουλος.

Οι πέντε Έλληνες μαθητές πρώτευσαν στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012 και προκρίθηκαν για να διαγωνιστού στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012 στο Tallinn της Εσθονίας (15-24 Ιουλίου 2012) με μαθητές από 81 χώρες. Οι μαθητές αυτοί (Φώτιος Βόγιας, απόφοιτος του 4ου ΓΕΛ Λάρισας, Μιχαήλ Χαλκιόπουλος, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, Εμμανουήλ Βουρλιώτη, απόφοιτος του 26ου ΓΕΛ Αθηνών, Εμμανουήλ Σακαρίδης, απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και Σταύρος Ευθυμίου, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία) διαγωνίστηκαν τόσο σε θεωρητικά, όσο και πειραματικά θέματα, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής και την Ελληνική Συμμετοχή στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την επιστημονική / εκπαιδευτική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συνεχιζόμενες επιτυχίες των Ελλήνων μαθητών στις τελευταίες Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής, τόσο στα θεωρητικά θέματα όσο και στις πειραματικές ασκήσεις, σημειώνονται παρά την ελλειμματική και αποσπασματική διδακτέα / εξεταστέα ύλη του ελληνικού αναλυτικού προγράμματος και χωρίς την οποιαδήποτε εργαστηριακή πειραματική πρακτική στα ελληνικά λύκεια.

Την οικονομική υποστήριξη της φετινής Αποστολής ανέλαβε ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου και συμπληρωματικά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Την αποστολή στήριξαν ακόμα το ταξιδιωτικό γραφείο Himalaya Travel και η εταιρεία φωτοβολταϊκών συστημάτων Neon Energy, η οποία κάλυψε την αγορά εκπαιδευτικής πειραματικής διάταξης για την εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών κατά την προετοιμασία τους για μελλοντικές Ολυμπιάδες.