Νέος διευθυντής στη Διεθνή GreenpeaceΠηγή

Greenpeace Greece


Η Διεθνής Greenpeace θα έχει σύντομα νέο διευθυντή. Ο Kumi Naidoo θα αναλάβει το ρόλο του γενικού διευθυντή της διεθνούς οργάνωσης τον Νοέμβριο του 2009, όταν και αποχωρεί ο σημερινός διευθυντής, Gerd Leipold, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.

Ο Kumi ήταν μέρος της επιτυχούς προσπάθειας ενάντια στο απαρτχάιντ στη γενέτειρά του, τη Νότια Αφρική. Για δέκα χρόνια ήταν ο γενικός γραμματέας της CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation - Παγκόσμια Συμμαχία για τη Συμμετοχή των Πολιτών). Σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Greenpeace στην Αφρική και προΐσταται της Παγκόσμιας Εκστρατείας Δράσης για το Κλίμα (Global Campaign for Climate Action - GCCA), μέλος της οποίας είναι και η Greenpeace.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης Global Call to Action Against Poverty (Παγκόσμιο Κάλεσμα σε Δράση Ενάντια στη Φτώχεια), η οποία εξελίχθηκε από το 2005 σε μία συμμαχία οργανώσεων σε πάνω από 100 χώρες. Ο Kumi φέρνει μαζί του το πάθος του για τον ακτιβισμό, για τη μη βίαιη δράση και τις ιδέες του για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Greenpeace.

"Ο τρόπος που δουλεύει η Greenpeace σε όλα τα επίπεδα, από την αντιπαράθεση ως τη συνεργασία αποτελεί πηγή έμπνευσης. Το μίγμα πρακτικότητας και πάθους είναι αυτό που κάνει την οργάνωση αποτελεσματική και ικανή να φέρνει πραγματική αλλαγή στον κόσμο. Πιστεύω ότι η Greenpeace είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια για την παγκόσμια κοινότητα στην προσπάθεια να αντιστρέψουμε τη μοιραία πορεία που έχει ο πλανήτης μας", δήλωσε ο Kumi Naidoo.