Σεμινάριο "Ανοικτή Κοινότητα στο σχολείο του σήμερα - Wikipedia/Creative Commons" στο Φεστιβάλ Επιστήμης και ΤεχνολογίαςΠηγή

openscience.gr


Η εκπαιδευτικός Ασημίνα Θεοφιλάτου και ομάδα μαθητών της από το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Αργοστολίου θα μιλήσουν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και οπαδούς του κινήματος του ανοικτού λογισμικού και της Wikipedia για την εμπειρία του σχολείου σχετικά με την εισαγωγή τεχνολογιών ανοικτού και ελεύθερου περιεχομένου (Wikipedia - Wikimedia - Creative Commons) στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σεμινάριο με τίτλο "Η Ανοικτή Κοινότητα στο Σχολείο του Σήμερα" γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας (Σάββατο 17/12 στις 17:00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η Ερευνητική Εργασία (Project) της Α΄Λυκείου με τίτλο "Εθελοντισμός και Τοπική Κοινωνία: Μια Πρακτική Εφαρμογή". Το Project αφορά στη δημιουργία "πλατφόρμας" στο Internet για τη διανομή γευμάτων σε απόρους από εθελοντές με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Όλο το υλικό της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμο υπό άδεια Creative Commons για να μπορεί ο καθένας να το τροποποιήσει και να το εφαρμόσει.

Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους έναν περιγραφικό οδηγό για το πώς μπορεί να ξεκινήσει κανείς να συνεισφέρει τη Wikipedia και τη Βικιπαίδεια, αλλά και το poster που κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Scientix.