Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην ΑθήναΠηγή

IEEE NTUA Student Branch


Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης το Startup Weekend University επιστρέφει. Στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στο Impact HUB Athens, φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινότομες ιδέες τους. Το Startup Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμου που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 1000 συναντήσεις σε 100 χώρες τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Στο Startup Weekend University δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα προσπαθήσουν μέσα σε δύο ημέρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες από το χώρο των επιχειρήσεων και των startups και να τους συμβουλευτούν σε σχέση με το project τους. Το Startup Weekend University πραγματοποιείται με την χορηγία της Coca Cola Hellas και την υποστήριξη των Airtickets.gr και Darring Star.

Πώς λειτουργεί το event

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας οποιoσδήποτε απο τους συμμετέχοντες έχει μια ιδέα, έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό να την παρουσιάσει μπροστά σε ολους. Στην συνέχεια αφου γίνει μια ψηφοφορία οι ιδέες που έχουν μεγαλύτερη απήχηση προχωράνε στην επόμενη φάση όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες επιτόπου. Οι ομάδες αυτές, γιά όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλέουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός απο ένα business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και ένα working demo του project τους. Κατα την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητάνε με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Την Κυριακη το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του project τους μπροστά σε ένα panel κριτών που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση την βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσιάσαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές το σαββατοκύριακο κλείνει με ένα μεγάλο party. Το Startup Weekend University πραγµατοποιείται µε την χορηγία της Coca-Cola, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο». και την υποστήριξη των Airtickets.gr, Daring Star και του προγράμματος «egg – enter•grow•go» της Eurobank..