CAID Newsletter - Νοέμβριος 2008



Πηγή

CAID


To CAID-Επιστήμη και Κοινωνία, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δραστηριοποιείται σε ποικίλους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς τομείς. Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ερευνητών και συνεργατών σε διάφορα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζεται στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και στη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων.

Το CAID διοργανώνει από το 2006 και κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στην Αθήνα, με την συμμετοχή επιστημονικών ταινιών από όλο τον κόσμο. Τον Οκτώβριο του 2009 το CAID διοργανώνει το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών.

Το CAID σε συνεργασία με το Πλανητάριο, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας διοργανώνει από το 2008 τους "Μάγους της Επιστήμης". Για το 2009 οι «Μάγοι της Επιστήμης» θα φιλοξενηθούν στο Πλανητάριο και στη συνέχεια στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Για το έτος 2009 το CAID διοργανώνει ακόμη:
1. Από τις 6 Μαρτίου 2009 έως και τις 6 Απριλίου 2009 και σε συνεργασία με την Academia del’ Arte-BRERA του Μιλάνου και με νέους Έλληνες καλλιτέχνες, την έκθεση ψηφιακής τέχνης «Μιλάνο-Αθήνα».
2. Τον Απρίλιο του 2009, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Δαρβίνου, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη συμπαράσταση του καθηγητή Δ. Ποταμιάνου, διημερίδα με τίτλο «Δαρβινική Θεωρία της Εξέλιξης vs Ευφυής Σχεδιασμός», με τη συμμετοχή Ελλήνων ειδικών και την προβολή σχετικών επιστημονικών ταινιών.

Το CAID δραστηριοποιείται, επίσης, στη διοργάνωση βραχύχρονων επιμορφωτικών προγραμμάτων και για το έτος 2009 οργανώνει τα κάτωθι σεμινάρια και διαλέξεις:

  • Oικολογικό σπίτι-Φυσικός και Τεχνητός Φωτισμός (σε συνεργασία με τη Φωτοδιάπλαση): Εξοικείωση με τις βασικές αρχές φωτισμού, τις νέες τεχνολογίες και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αφορά αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων. Έναρξη: Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, Διάρκεια: 40 ώρες.
  • Στερεοσκοπικό Βίντεο: Εξοικείωση με τη στερεοσκοπία, τις τεχνικές λήψης και διαχωρισμού, το στερεοσκοπικό μοντάζ και την αναπαραγωγή. Αφορά επαγγελματίες του 3D animation, επαγγελματίες μοντέρ και σκηνοθέτες. Έναρξη: Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, Διάρκεια: 30 ώρες
  • Τεχνικές Gaming: Εξοικείωση με τις διάφορες κατηγορίες games, την τεχνολογία τους, το interface, τις τεχνικές texturing και τα game engines. Αφορά 3D artists και graphic designers. Έναρξη: Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, Διάρκεια: 50 ώρες
  • Ψηφιακά Σκηνικά: Εξοικείωση με τις τεχνικές 3D, το Compositing digital tracking, την αναπαραγωγή-πολλαπλασιασμό πλήθους και τις τεχνικές φωτισμού. Αφορά επαγγελματίες του 3D animation, επαγγελματίες μοντέρ και σκηνοθέτες. Έναρξη: Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, Διάρκεια: 50 ώρες
  • Υπεριώδη-Υπέρυθρη-Ορατή Φωτογράφηση: Εξοικείωση με έννοιες και τεχνικές που αφορούν την υπεριώδη-υπέρυθρη-ορατή ακτινοβολία και την ψηφιακή φωτογράφηση και την εφαρμογή τους στη χρονολόγηση ζωγραφικών έργων τέχνης και παλαιών χειρογράφων. Αφορά φωτογράφους, συντηρητές έργων τέχνης, ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές. Έναρξη: Σάββατο 10 Ιανουαρίου, Διάρκεια: 20 ώρες
  • Ιατροδικαστική Ψυχολογία-Παιδική κακοποίηση: Θα συζητηθούν θέματα παιδικής κακοποίησης, όπως και τρόποι εντοπισμού και αντιμετώπισής της. Αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς. Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 18:30-20:30.

    Περισσότερες πληροφορίες: www.caid.gr, 210-8945945 & 210-7251893

    Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τις δημιουργικές σας ιδέες στο caidbase@otenet.gr