Γεωλογίσκος

Εικόνα: Γεωλογίσκος
Ειδικότητα:
Υδρογεωλόγος
Με λίγα λόγια:
Με καταγωγή από τον ένδοξο Πόντο, ο Νίκος Σταύρου - κατά κόσμον «Γεωλογίσκος» - γεννήθηκε υπό τη μελωδία του «Billie Jean» στις αρχές της δεκαετίας του '80 και ανδρώθηκε στα υψίπεδα του εξωτικού Κορυδαλλού.
Από μικρός φιλομαθής, τον κέρδισε τελικά η αγάπη του για την φύση. Το 2007 αποφοιτά από τη Μεγάλη των Γεωλόγων Σχολή στην Αθήνα. Ο άκρατος θαυμασμός του για το νερό τον παρασέρνει με το καγιάκ των μεταπτυχιακών σπουδών στα άδυτα της Υδρογεωλογίας. Στέφεται Υδρογεωλόγος το 2011.
Αναζητώντας τη διεθνή καταξίωση, αρχές καλοκαιριού του 2013 αποβιβάζεται με το ρόπαλο του Ηρακλή ανά χείρας στο Cheltenham της Αγγλίας, για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διεθνή διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης Famelab International. Επιστρέφει θριαμβευτής χωρίς τρόπαιο αλλά με τα 9 κομμένα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. 
Έκτοτε καταβάλλει προσπάθειες να συμφιλιώσει τον κόσμο με τον μαγευτικό χώρο της επιστήμης μέσω της ιστοσελίδας openscience.gr. Για μερικά φεγγάρια, προσέφερε την φασαριόζικη φωνή του στην εκπομπή "...and Science for All!" με τα τελευταία επιστημονικά νέα και δρώμενα στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Reboot. Live εμφανίσεις μπορείτε να απολαύσετε στο κανάλι του στο Youtube. Ή σε κάνα Stand Up Science (αν είστε τυχεροί...).