Η Χιονάτη και το τοξικό στρες

 Ημερομηνία: Παρασκευή 17 Απρ 2015
Συγγραφέας: Έλενα Κοτζιά

Εικόνα: Έλενα Κοτζιά
Pin It

- Καθρέφτη καθρεφτάκι μου είμαι πιο όμορφη από την Χιονάτη;
- Όχι τοξικό στρες βασίλισσα μου, πάσχεις από τοξικό στρες.
- Πώς; τοξικό στρες;

Τα τρία είδη του στρεςΔυστυχώς η βασίλισσα πάσχει από τοξικό στρες, και το τοξικό στρες επιταχύνει την γήρανση των κυττάρων της. Όσο δεν πηγαίνει στα καλά της θα επιβαρύνει τον οργανισμό της συσσωρεύοντας τοξικές ουσίες με αυτό τον τρόπο θα φθείρει τα τελομερή των χρωμοσωμάτων της.

Και τώρα τι σας νοιάζει εσάς τι είναι τα τελομερή; Σας νοιάζει γιατί συνδέονται άμεσά με την γήρανση!! Ας ξεκινήσουμε το γενετικό μας υλικό είναι δομημένο στα χρωμοσώματα.

Στην άκρη κάθε χρωμοσώματος υπάρχουν τα τελομερή, τα τελομερή λειτουργούν όπως τα προστατευτικά που έχουν τα κορδόνια των παπουτσιών μας έτσι και τα τελομερή βρίσκονται στην άκρη των χρωμοσωμάτων μας για να προστατεύουν το γενετικό υλικό μας. Τα χρωμοσώματα μας βρίσκονται μέσα στα κύτταρα μάς. Και το μέγιστο που μπορεί να διαιρεθεί κάθε κύτταρο μας είναι 50 φορές. Και κάθε φορά που διαιρείται, μειώνεται το μέγεθος των τελομερών. Μέχρι που εκτίθεται η γενετική πληροφορία οδηγώντας το κύτταρο στην καταστροφή. Η καταστροφή πολλών κυττάρων οδηγούν στην γήρανση. Μια προγραμματισμένη διαδικασία πού είναι μέρος της φυσικής επιλογής.

Για αυτό όλοι μας ας προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τους παράγοντες που μας προκαλούν τοξικό στρες όπως να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ και να αρχίσουμε να τρώμε λίγο πιο υγιεινά και να γυμναζόμαστε. Και αντί να μας νοιάζει εάν είναι πιο όμορφη η διπλανή μας, ας δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μας βλάπτουν τα κύτταρά μας όπως η ηλιακή ακτινοβολία και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Γι' αυτό, βασίλισσα μου, απλά αποφάσισε ή θα έχεις ποιότητα στην ζωή σου ή θα επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με τοξικό στρες.

Τελικά η βασίλισσά έκανε την επιλογή της αλλά τελικά αντί να κάνει κακό στην Χιονάτη την προίκισε με το φίλτρο της αιώνιας νεότητας.

Δυστυχώς όμως σήμερα έχουμε χάσει την συνταγή αυτού του μαγικού φίλτρου και το αναζητάμε μέσω των πολλών ερευνητικών πεδίων που έχουν ανοίξει στον τομέα της κυτταρικής γήρανσης!!