Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο Teacher In-Service Program από το IEEE GreeceΠηγή

IEEE Greece


Η εκπαίδευση αλλάζει πρόσωπο και γίνεται βιωματική. Μέσα από παιχνίδια και έξυπνες δραστηριότητες οι μαθητές ξανά βρίσκουν το χαμένο τους ενδιαφέρον για το μάθημα και το σχολείο. Με απλά καθημερινά αντικείμενα, όπως αλουμινόχαρτο, σπάγκο και συνδετήρες, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να μαθαίνουν, αλλά και πως να δημιουργούν ένα τελεφερικ ή ακόμα και ένα ρομποτικό χέρι. Συνεργασία, ομαδικότητα, επικοινωνία, κριτική σκέψη, είναι μερικές από τις δεξιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια βιωματικών δραστηριοτήτων.

Αυτές τις δεξιότητες και άλλες πολλές, μας μαθαίνει το IEEE TISP - Teacher In-Service Program, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παγκόσμιου οργανισμού τεχνολογίας ΙΕΕΕ. Το TISP εκπαιδεύει τους καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με τους μαθητές τους, αλλά και να αναπτύξουν τις τεχνικές τους γνώσεις. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία έτοιμων και πιστοποιημένων σχεδίων μαθημάτων, οι καθηγητές αποκτούν την ευκαιρία να αλλάξουν την άποψη που έχουν οι περισσότεροι μαθητές για μαθήματα κουραστικά και χωρίς ενδιαφέρον.

Φέτος τον Δεκέμβρη, 5 και 6, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό TISP Workshop κατά τη διάρκεια του οποίου οι καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τι είναι ακριβώς το TISP, πως μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους το δικό τους TISP, ενώ θα συμμετάσχουν σε μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων με σκοπό να τις μεταφέρουν στους μαθητές τους. Παράλληλα, μέλη του IEEE που είναι μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του TISP Workshop.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από την οργανωτική επιτροπή, ακολουθώντας δύο κριτήρια: κύριο, ο σχηματισμός μιας τριάδας (IEEE student member, IEEE Member, Educator) από κάθε πόλη (σε προσπάθεια να καλύψουμε την Ελλάδα) και δεύτερον, από προηγούμενη εμπειρία. Τονίζεται ότι η επίσημη γλώσσα του Workshop είναι η Αγγλική, καθώς θα παρευρίσκονται καθηγητές και μέλη του IEEE από διάφορες χώρες της Μεσογείου.