"Τα μαθηματικά στη ζωή μας" στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ΚύπρουΠηγή

openscience.gr


Που καταλήγει ο ήχος από ένα αεροπλάνο; Πόσο ψηλό θα είναι ένα τσουνάμι; Mπορούμε να προβλέψουμε αν ένα ζευγάρι θα χωρίσει ή όχι; Και... τι άραγε ήξερε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι όταν έφτιαχνε την Τζοκόντα; Τα μαθηματικά βρίσκονται παντού στη ζωή μας, μερικές φορές κρυμμένα πολύ καλά. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μαζί!

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία φιλοξενεί τη Δρ Κατερίνα Καουρή σε μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών (συν/πλην!), ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου της Δευτέρας (14ο Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012)

Πληροφορίες: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: 22713078, 22713000, 22713063, 22713 035, Κατερίνα Καουρή-99947843

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Κατερίνα Καουρή έχει πάρει διδακτορικό σε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελετώντας πώς μεταδίδεται ο ήχος από υπερηχητικά αεροπλάνα στην ατμόσφαιρα. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, και Μάστερς από το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πήρε σειρά υποτροφιών. Έχει κάνει περαιτέρω έρευνα στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Νόττινγκχαμ μελετώντας εφαρμογές των μαθηματικών στη βιολογία και την ιατρική. Αυτή τη στιγμή είναι Επίκουρη καθηγήτρια Μαθηματικών στο Intercollege Λεμεσού.

Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, καθώς και στην Boston Consulting Group (BCG), ηγετική πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της στρατηγικής και οργάνωσης επιχειρήσεων. Στη BCG εφάρμοσε μαθηματικά σε διάφορα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

Πάθος της η αποτελεσματική επικοινωνία των μαθηματικών και της επιστήμης με απλούς και διασκεδαστικούς τρόπους. Έχει πάρει το πρώτο ετήσιο βραβείο για την καλύτερη εκλαϊκευμένη διδακτορική ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει προκριθεί το 2011 στον τελικό του διαγωνισμού επικοινωνίας της επιστήμης FAMELAB. Την ενδιαφέρουν επίσης οι περίεργες συμπτώσεις, ο χορός και σε μια άλλη ζωή θα ήθελε να γίνει σκηνοθέτις.