Διημερίδα με θέμα "Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη" από τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου



Πηγή

openscience.gr


H Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου για τρίτη συνεχή χρονιά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πραγματοποιεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα με θέμα: "Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη" στις 3 & 4 Μαρτίου 2012, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι)

Η Διημερίδα έχει ως στόχο να δοθεί βήμα σε εκπαιδευτικούς, που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, τόσο να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε συναδέλφους, όσο και να παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι νέες τεχνολογίες ανταλλάσοντας ιδέες και πρακτικές πάντα με επιδιωκόμενο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Παράλληλα, μέσω της Διημερίδας καταγράφεται και αποσαφηνίζεται το τοπίο μέσα στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας, ενσωματώνοντας δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα ώστε να καταστήσουν το μάθημα πιο ελκυστικό και να καλλιεργήσουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων τίθενται οι χώροι και η υλικοτεχνική υποδομή των Εκπαιδευτηρίων για ένα ολόκληρο διήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν 80 παρουσιάσεις και εργαστήρια σε διαδραστικούς πίνακες και 5 κεντρικές ομιλίες, με τη συμμετοχή 70 εκπαιδευτικών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, 50 φορέων και σχολείων, 20 εταιρειών πληροφορικής και εκπαιδευτικού λογισμικού και 5 προσκεκλημένων ομιλητών. Το Σάββατο 3 Μαρτίου, στρογγυλό Τραπέζι με αντικείμενο συζήτησης: "Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων και του Web 2.0. στην εκπαιδευτική διαδικασία". Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Καθηγητής Οικονομικών και Συντονιστής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ομιλητές (με αλφαβητική σειρά): Καλλιόπη Αθανασίου: Ψυχολόγος - επιστημονική συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων "Παν. & Αγλ. Κυριακού", Δημήτρης Αχλιόπτας: Καθηγητής Πληροφορικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικήτας Καστής: Διευθυντής του Ιδρύματος Λαμπράκη, Στυλιανός Πρέκας: Μηχανικός Δικτύων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Φορέας Υλοποίησης ΤΕΙ Αθήνας)

Η Είσοδος είναι ελεύθερη. Επιπλέον πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω της φόρμας δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε στο site ή μέσω τηλεφώνου στο 211.500.2300 εφόσον γνωρίζετε το πρόγραμμα και τις παρουσιάσεις που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, αλλά και στη γραμματεία του σχολείου κατά τη διάρκεια του διημέρου.