Εκδηλώσεις με θέμα: "Αναδεικνύοντας τις αξίες του Ολυμπισμού" στο Εθνικό Ίδρυμα ΕρευνώνΠηγή

openscience.gr


Με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο του 2012 στο Λονδίνο, το British Council σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών αφιερώνουν την Κυριακή 13/5/2012 στην ιδέα των ολυμπιακών αγώνων μέσα από μία σειρά ποικίλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ανθρώπων του χώρου. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, η χαρά της άσκησης, τα σύγχρονα πρότυπα και οι αξίες ζωής μέσα από τον Αθλητισμό. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) από τις 11:00 και μετά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη και ο πρωταθλητής της σκοποβολής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Νίκος Μιχαλόπουλος ξεδιπλώνουν με τον προσωπικό τους ξεχωριστό τρόπο το τρίπτυχο Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ.

O Πέτρος και η Ήλιδα παρουσιάζουν την ιστορία των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών: Προβολή ντοκιμαντέρ και παράλληλη παρουσίαση από τον συλλέκτη κ. Γιώργο Στυλιανό (διαγωνισμός - κουίζ - βραβεία)

Νους υγιής εν σώματι υγιή. Η δύναμη της σωστής διατροφής - Eπιλέγουμε τις σωστές τροφές και τις μαγειρεύουμε:  Ο chef Θωμάς Μπακοδήμος και η ομάδα του (ΙΕΚ ΞΥΝΗ) μπαίνουν στο παιγνίδι της υγιεινής διατροφής και μαγειρεύουν μαζί μας.

Έκθεση αντικειμένων και ενθυμημάτων από Ολυμπιακούς Αγώνες στον εκθεσιακό χώρο του ΕΙΕ: Ξεναγεί ο ίδιος ο συλλέκτης κ. Γιώργος Στυλιανός.

Η Επιστήμη των Ολυμπιακών αθλημάτων: Η θεατρική ομάδα των επιστημόνων του Famelab δίνει την επιστημονική ερμηνεία διαφόρων αθλημάτων μέσα από θεατρικό δρώμενο. Ποδόσφαιρο, στίβος, γυμναστική εξηγούν τα επιστημονικά μυστικά που δίνουν τους πρωταθλητές αυτό το ...κάτι παραπάνω που θα τους φέρει το πολυπόθητο μετάλλιο.