Μαθητικός διαγωνισμός Φωτογραφίας για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτώνΠηγή

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION” (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στόχος του έργου, που συντονίζει το πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM), και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά - περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους. Στο διαγωνισμό φωτογραφίας συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Θέμα του διαγωνισμού Οι μαθητές καλούνται να τραβήξουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν ή αναδεικνύουν τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενέργειας γενικότερα, στη καθημερινότητα.

Θα δοθούν τρία βραβεία σε κάθε συμμετέχουσα χώρα (600.00 Ευρώ, 300.00 Ευρώ και 150.00 Ευρώ), ενώ στη συνέχεια οι φωτογραφίες των τριών εθνικών νικητών της κάθε χώρας θα διαγωνιστούν για τα διεθνή βραβεία (Έπαθλο 1ης θέσης: 1000.00 Ευρώ, έπαθλο 2ης θέσης: 700.00 Ευρώ και 3ης θέσης: 350.00 Ευρώ). Οι τελικοί διεθνείς νικητές μαζί με έναν κηδεμόνα θα κληθούν να παρευρεθούν στη τελετή βράβευσης στη Μαδρίτη. Τα έξοδα ταξιδιού θα είναι πληρωμένα από το 10ACTION. Κανόνες του διαγωνισμού Στο διαγωνισμό φωτογραφίας μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων ηλικίας 12 έως 18 ετών. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν: Μια Φωτογραφία Φωτογραφίες που παρουσιάζουν μια αλλαγή, για παράδειγμα ένα τοπίο “πριν και μετά”. Μια σειρά φωτογραφιών (έως και 3) που αναδεικνύουν / τεκμηριώνουν μια διαδικασία. Το θέμα μπορεί να καλυφθεί με έναν χιουμοριστικό, ποιητικό, αφηγηματικό, φανταστικό, αποδεικτικό ή μεταφορικό τρόπο.

Έναρξη διαγωνισμού: Οκτώβριος 2011 Λήξη διαγωνισμού: 29 Φεβρουαρίου 2012. Τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις στείλετε μέσω του διαδικτυακού τόπου του διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν, θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί με όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφική μηχανή ώστε να είναι καθαρές και υψηλής ανάλυσης. Το έργο δεν πρέπει να ξεπερνάει σε μέγεθος τα 30ΜΒ.