Ο Ridley Scott μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το τελευταίο βιβλίο της "Οδύσσειας του Διαστήματος"Πηγή

ign.com


Ο Ridley Scott, σκηνοθέτης κλασσικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας όπως το “Blade runner” και τα “Alien”, επιστρέφει για να κάνει την παραγωγή στην τηλεοπτική μεταφορά του τελευταίου βιβλίου της σειράς «Η Οδύσσεια του Διαστήματος». Η νουβέλα με τίτλο «3001: η τελευταία Οδύσσεια» ολοκληρώνει την τετραλογία του Arthur C. Clarke, η οποία ξεκίνησε με το «2001» που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Stanley Kubrick. Η παραγωγή θα γίνει για τον τηλεοπτικό σταθμό Syfy, τη μετεξέλιξη του Sci-Fi Channel, που ανήκει στο NBC.

Ο Scott δήλωσε ενθουσιασμένος που θα φέρει αυτήν την κληρονομιά στο κοινό και θα συνεχίσει τη μεγάλη κινηματογραφική παράδοση με τρόπο που ταιριάζει στην ιστορία και τους δημιουργούς της. Αν και το Syfy δεν ανακοίνωσε πότε θα ξεκινήσει να μεταδίδεται η σειρά, θα αρχίσει την παραγωγή τους επόμενους μήνες με μια άλλη νουβέλα του Clarke με τίτλο "Childhood's End".

Εκτός από το «2001», το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο «2010» έγινε ταινία το 1984, ενώ το τρίτο βιβλίο, με τίτλο «2061» δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.