Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας στην ΤεχνόποληΠηγή

openscience.gr


Tο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Hellenic Game Developers Association (Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας) θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Athens Digital Week, του Δήμου Αθηναίων, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2010 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας ιδρύθηκε επίσημα το 2009 και αντιπροσωπεύει τον δυναμικό χώρο του Game Development στην Ελλάδα. Ο σύλλογος φέρνει κοντά πάνω από 15 Ελληνικές εταιρείες και περισσότερους από 250 δημιουργούς οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με τον κλάδο της δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εταιρίες, ομάδες παραγωγής, ερευνητικά ινστιτούτα, αλλά και μέλη του συλλόγου θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ενώ θα γίνει και μια σειρά από ομιλίες με θέμα την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν μια σειρά ομιλιών πάνω στις εφαρμογές των βιντεοπαιχνιδιών στην μάθηση, στην σχετική έρευνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, καθώς και στις κοινωνικές τους προεκτάσεις.

Το συνέδριο θα παρουσιάσει μια συνολική εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση του game development στην Ελλάδα ενώ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για γνωριμία ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου, τους publishers, τα media αλλά και ενδιαφερόμενους επενδυτές στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των  videogames. Για τους παραπάνω σκοπούς θα υπάρχει ειδικό τμήμα Networking και follow-up μετά το πέρας του Συνεδρίου. 

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη στους φίλους δημιουργούς και απαιτείται απλώς μία δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το email του συλλόγου info@hgda.gr