Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα ΕρευνώνΠηγή

openscience.gr


Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το British Council και το openscience.gr σάς καλωσορίζουν στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2011, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην καρδιά της πόλης! Το FEST11 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή. Στο πρόγραμμα ομιλιών του FEST11, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τα εργαλεία σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας.

Οι πρωινές εκδηλώσεις αυτού του τετραημέρου απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και χομπίστες της τεχνολογίας, με εργαστήρια, επιστημονικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα καθώς και οργανωμένη ξενάγηση στην έκθεση «Άβαξ – Πλευρές της ιστορίας των υπολογιστών στην Ελλάδα». Οι μαθητές Λυκείου και οι ενήλικες μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών, εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές και κατασκευής μικροηλεκτρονικών συσκευών. Οι απογευματινές παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών διαλέξεων από προσωπικότητες της επιστήμης και της επικοινωνίας και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον τελικό του προγράμματος School LAB (www.school-lab.org) για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από το British Council σε συνεργασία με την i-create του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Tο πρόγραμμα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό. Απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια, τα εργαστήρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Άβαξ) και στην παράσταση της Παρασκευής (πρωί). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 7273501 +516, e-mail: gramma@eie.gr, mkont@eie.gr

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και κρατήστε θέσεις για τα εργαστήρια Arduino (16 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου), Windows Phone 7.5 (Mango) - (15 Δεκεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου) από το StudentGuru.gr, Google Android SDK Development (16 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου) και Google+ API Development (15 Δεκεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου) από το Google Technology User Groups (GTUG) του Πειραιά.