1ος Σχολικός Διαγωνισμός Λογικής LogiGame στη ΘεσσαλονίκηΠηγή

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, LogiGame


Η Μαθηματική Λογική είναι ο τρόπος με τον οποίο μια αξιωματική θεωρία δομεί ένα σύστημα προτάσεων και θεωρημάτων. Η καλλιέργεια της Λογικής από τους μαθητές, τους βοηθάει στο να μπορούν να οργανώνουν την σκέψη τους και να δομούν την θέση τους με συνέπεια ως προς τις παραδοχές τους. Για να αναδειχθεί η σημαντικότητα της Λογικής με διασκεδαστικό τρόπο διοργανώνεται «Διαγωνισμός Λογικής» για τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει προβλήματα γρίφων, αφηρημένων συλλογισμών, λεκτικών συλλογισμών και αριθμητικών συλλογισμών. Τα προβλήματα γρίφων έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται δημιουργικά, να κατανοούν και να κάνουν λογική χρήση εννοιών πλαισιωμένες από λέξεις. Τα προβλήματα αφηρημένης, λεκτικής και αριθμητικής λογικής έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την δυνατότητα ανάπτυξης συλλογισμών των μαθητών αποφορτισμένοι από κοινωνικές ιδέες και αντιλήψεις.

Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 (6 μμ.) στην Αίθουσα Θεάτρου, 1ο Π.Π. ΓΕΛ – Μανόλης Ανδρόνικος και αφορά προβλήματα γρίφων, αφηρημένων συλλογισμών, λεκτικών συλλογισμών και αριθμητικών συλλογισμών. Η ανάδειξη της νικήτριας ομάδος θα γίνει συναρτήσει της σωστής απάντησης και του χρόνου απάντησης, ενώ ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει ερωτήσεις λογικής και γρίφους κλειστού τύπου. Ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσω ενός συστήματος κατάταξης με θετική και αρνητική βαθμολόγηση.

Τα Λύκεια που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 να συμπληρώσουν είτε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, είτε με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συνημμένου αρχείου στο chrismichailidou@gmail.com

Διευκρινίζεται ότι από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετέχουν μόνο έως 3 τριμελείς ομάδες μαθητών.