Ηπιόνη: η Ελληνική συμμετοχή στο Microsoft Imagine Cup 2011


Ηπιόνη: η Ελληνική συμμετοχή στο Microsoft Imagine Cup 2011

Η Epione (Ηπιόνη) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου (σωματικού και ψυχολογικού), ανεπτυγμένου σε περιβάλλον .NET, που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας για την ανίχνευση εκφράσεων πόνου και ψυχολογικής κατάστασης στο πρόσωπο του χρήστη, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα για προσομοιώσεις σωματικών μελών που λείπουν αντιμετωπίζοντας τον phantom limb pain, δομικές πληροφορίες κοινωνικής συμπεριφοράς από κοινωνικά δίκτυα για διαμόρφωση 3D περιβάλλοντος απόσπασης προσοχής από το αίσθημα του πόνου, καθώς και διαδραστικά (gestures, speech) συστήματα ανάδρασης (διεγέρτες - T.E.N.S.) για μεγιστοποίηση του αισθήματος ανακούφισης από τον πόνο. Η "Epione" εισάγει μια νέα αντίληψη στη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διαχρονικού προβλήματος, όπως είναι ο πόνος.

Η ομάδα, την οποία απαρτίζουν οι φοιτητές Κώστας Βρένας, Σταμάτης Γεωργούλης, Στέφανος Eλευθεριάδης και Δημήτρης Τζιώνας, με μέντορα τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισε στον Ελληνικό διαγωνισμό του Microsoft Imagine Cup 2011, έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς καινοτόμων εφαρμογών που απευθύνεται σε φοιτητές. Ο Δρ. Χατζηλεοντιάδη μιλά για την Ηπιόνη στο TEDxThessaloniki 2010.

Η Ηπιόνη συμμετέχει και στην ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού στο φετινό Microsoft Imagine Cup. Μπορούμε να την ενισχύσουμε με την ψήφο μας!

Pin It