Ο Υπολογιστής των Ονείρων μου! Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού και ΓυμνασίουΠηγή

ΕΚ "Αθηνά"


Έναν διαφορετικό διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν και να μοιραστούν μαζί μας τα όνειρα τους για τον υπολογιστή του μέλλοντος! Πώς μπορεί ο δικός σου υπολογιστής να κάνει τον κόσμο καλύτερο; Μοιράσου μαζί μας τα όνειρά σου!

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να φανταστούν τον ιδανικό υπολογιστή και μέσα από το σχέδιο τους να προτείνουν τους τρόπους με τους οποίους θα βελτίωνε την καθημερινότητα μας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με φαντασία και δημιουργική διάθεση. Μπορείτε να καταθέσετε το έργο σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ren@athena-innovation.gr. Εάν έχετε σχεδιάσει το έργο σας σε χαρτί ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό θα χρειαστεί να το φωτογραφήσετε ή να το σκανάρετε πριν μας το στείλετε ηλεκτρονικά. Διαφορετικά, μπορείτε να στείλετε το έργο σας ταχυδρομικά στη διεύθυνση:  Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, 151 25, Μαρούσι, με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Zωγραφικής της  Βραδιάς του Ερευνητή 2015».

Η προθεσμία υποβολής είναι η 16η Σεπτεμβρίου. Τα τρία καλύτερα έργα θα επιλέξει επιτροπή που θα ορίσει το ΕΚ Αθηνά, στην οποία συμμετέχει και η Ελισάβετ Πλέσσα, ιστορικός τέχνης, που έχει  διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσειακούς χώρους και έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής πολλών διαγωνισμών παιδικής τέχνης. Οι μικροί μας φίλοι που θα συμμετέχουν θα λάβουν πρόσκληση για την ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει στο κεντρικό κτίριο του ΕΚ «Αθηνά» στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ερευνητές αλλά και τις δραστηριότητες του Κέντρου, να παρακολουθήσουν την τελετή βράβευσης των έργων τους  και να λάβουν τα δώρα και τα βραβεία τους.

Δωροεπιταγές των 100 ευρώ, εισιτήρια για τις παραστάσεις της “Θόλου” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και εκπαιδευτικά λογισμικά του ΕΚ “Αθηνά” είναι κάποια από τα δώρα που περιμένουν τους «μικρούς καλλιτέχνες» που θα ξεχωρίσουν! Τα έργα θα προβληθούν στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2015.